• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

Wat voor soort enkelbraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment enkelbraces. Voor verschillende klachten of blessures, voor verschillende sporten, voor volwassenen of kinderen.

Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan een verzwikking van de enkel, maar ook bij overbelasting van pezen die aanhechten rond de voet. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De verzwikking van de enkel kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden. Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan situatie na een enkeloperatie.
Een brace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt na een blessure of eventueel preventief. Belangrijk is dan om welke sport het gaat. Bijvoorbeeld als het om voetbal gaat dan is voor de enkel een te dikke brace die wel veel steun geeft niet ideaal. Dan zijn er ook enkelbraces die minder dik zijn, wat minder steun geven, maar nog zeker voldoende stabiel zijn.

Welke enkelbrace kunt u het beste kiezen?

Enkelklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een zeer uitgebreid assortiment enkel braces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 3 categorieën, namelijk

 • zware bescherming
 • middelmatige bescherming
 • lichte bescherming

Voor meer uitleg omtrent het verschil in braces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Welke mate van bescherming is er?

Zware enkel bescherming:

In deze categorie is de Caligaloc (01489) de beste brace. Deze is te gebruiken wanneer de enkel volledig geïmmobiliseerd moet worden. Dit geeft de maximale bescherming aan de enkel, maar zorgt hierdoor wel voor een verminderde mate van afwikkeling.

Middelmatige enkel bescherming:

In deze categorie zijn ASO (02638), Push med enkelbrace (02844) en Bioskin Triloc (01625) de beste braces. Dit zijn braces die veel steun geven en behoorlijk goed te gebruiken zijn in het dagelijks leven en bij sport. De Aso brace is de meest stevige van de 3, maar wel het meest dik in de schoen. De push is ook zeker stevig, minder dik en ook goed te gebruiken bij sporten op blote voet. De Bioskin is nog wat minder dik en hierdoor wat meer comfort.

Lichte enkel bescherming:

In deze categorie zijn Malleotrain S (05090), Push sports enkelbrace 8 (05868) en de Enkelbrace Ortho Medical (09003) de beste. Uiteindelijk geven deze wel wat minder steun, maar zijn wel weer erg goed te gebruiken in het dagelijks leven en met sporten. De Malleotrain valt erg dun in de schoen. De Push is goed te gebruiken bij sporten op blote voet. De Ortho Medical is zeker gezien de prijs een hele goede brace die bij veel verschillende sporten te gebruiken is.

Enkel Compressie

Daarnaast heeft Premed ook verschillende bandages voor de enkel die compressie geven. Deze worden gebruikt wanneer de enkel enige mate van zwelling heeft.
De bandage geeft compressie en hierdoor wordt de zwelling afgevoerd. Deze bandages geen tot lichte bescherming van de enkel.

De beste enkelbraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede enkelbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Enkelbrace ASO

02638

De ASO enkel brace is een super combinatie van een veterbrace met niet elastische banden. Ankercont…

€ 55,33

Enkelbrace Push Med

02844

Net als bij het intapen van het enkelgewricht is de Push med Enkelbrace gebaseerd op een functionel…

€ 99,70

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399