• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat voor soort enkelbraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment enkelbraces. Voor verschillende klachten of blessures, voor verschillende sporten, voor volwassenen of kinderen.

Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan een verzwikking van de enkel, maar ook bij overbelasting van pezen die aanhechten rond de voet. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De verzwikking van de enkel kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden. Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan situatie na een enkeloperatie.
Een brace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt na een blessure of eventueel preventief. Belangrijk is dan om welke sport het gaat. Bijvoorbeeld als het om voetbal gaat dan is voor de enkel een te dikke brace die wel veel steun geeft niet ideaal. Dan zijn er ook enkelbraces die minder dik zijn, wat minder steun geven, maar nog zeker voldoende stabiel zijn.

Welke enkelbrace kunt u het beste kiezen?

Enkelklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een zeer uitgebreid assortiment enkel braces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 3 categorieën, namelijk

 • zware bescherming
 • middelmatige bescherming
 • lichte bescherming

Voor meer uitleg omtrent het verschil in braces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Welke mate van bescherming geven enkel braces?

Zware enkel bescherming:

In deze categorie is de Caligaloc (01489) de beste brace. Deze is te gebruiken wanneer de enkel volledig geïmmobiliseerd moet worden. Dit geeft de maximale bescherming aan de enkel, maar zorgt hierdoor wel voor een duidelijke vermindering van de afwikkeling van de enkel en de voet bij het lopen.

Middelmatige enkel bescherming:

In deze categorie zijn ASO (02638), Push med enkelbrace (02844) en Bioskin Triloc (01625) de beste braces. Dit zijn braces die veel steun geven en behoorlijk goed te gebruiken zijn in het dagelijks leven en bij sport. De Aso brace is de meest stevige van de 3, maar wel het dikste in de schoen. De push is ook zeker stevig, minder dik en ook goed te gebruiken bij sporten op blote voet. De Bioskin is nog wat minder dik en hierdoor wat comfortabeler.

Lichte enkel bescherming:

In deze categorie zijn Malleotrain S (05090), Push sports enkelbrace 8 (05868) en de Enkelbrace Ortho Medical (09003) de beste. Uiteindelijk geven deze wel wat minder steun, maar zijn wel weer zeer goed te gebruiken in het dagelijks leven en met sporten. De Malleotrain valt erg dun in de schoen. De Push is goed te gebruiken bij sporten op blote voet. De Ortho Medical is zeker gezien de prijs een hele goede brace die bij veel verschillende sporten te gebruiken is.

Enkel Compressie

Daarnaast heeft Premed ook verschillende bandages voor de enkel die compressie geven. Deze worden gebruikt wanneer de enkel enige mate van zwelling heeft.
De bandage geeft compressie en hierdoor wordt de zwelling verminderd. Deze bandages geen tot lichte bescherming van de enkel.

Oplossingen voor behandeling van enkelblessures

Wilt u meer weten van de mogelijkheden om enkelblessures aan te pakken? Kies dan de pagina met de beste oplossingen voor enkelblessures.

De beste enkelbraces op een rijtje

We hebben de besproken meest verkozen enkelbraces nog even op een rijtje gezet zodat u deze ook direct kan zien en kiezen.

Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc
01489

De CaligaLoc voorkomt een niet fysiologische belasting van het bovenste- en onderste spronggewricht. Anatomisch gevormd. Voorzien van geintegreerde pronerende hakverhoging. Ontlasting banden buitenenkel. Supinatiebelemmerende mechanische stabilisatie. Kan gehele dag en/of nacht worden gedragen.

€ 141,94

Enkelbrace ASO
02638

De ASO enkel brace is een super combinatie van een veterbrace met niet elastische banden. Ankercontructies van de A.S.O. Enkelbrace vergrendelen de hiel en sprongbot. Bandconstructie spronggewricht voorkomt schuiflade. Veterconstructie voor algehele stabiliteit. Extra (uitneembare) spalken binnen- en buitenenkel. Te gebruiken voor beide zijden. De brace is goed te gebruiken na een blessure, maar ook zeker preventief. Hij wordt bij veel sporten gebruikt, met name bij voetbal, tennis, basketbal, handbal, korfbal en hockey..

€ 58,10

Enkelbrace Push Med
02844

Net als bij het intapen van het enkelgewricht is de Push med Enkelbrace gebaseerd op een functionele enkelbescherming.Dat wil zeggen dat de enkel snel gemobiliseerd en belast kan worden na een ongeval.Een Push med Enkelbrace heeft als eigenschap, dat hij naast stabiliteit ook compressie (druk) geeft om vocht en/of bloed rondom het enkelgewricht te laten opnemen in de bloed- en lymfecirculatie.Het draaien van de middenvoet (gewricht van Chopart) naar binnen (supinatie) en naar buiten (pronatie) wordt door de Push med Enkelbrace beperkt, waardoor verzwikkingen naar buiten (eversie) en naar binnen (inversie) worden voorkomen.

€ 109,58

Enkelbrace BioSkin TriLok
01625

De BioSkin Trilok enkelbrace is dun en comfortabel in (sport)schoenen te dragen. Ideaal om te gebruiken bij sporten als voetbal, tennis en hardlopen. De brace kan worden gebruikt voor de binnen- en buitenenkel en de middenvoet. BioSkin heeft zeer goede warmteregulatie en is hypoallergeen. Welke maat enkelbrace heb ik nodig? Selecteer je schoenmaat en je ziet meteen welke maat enkelbrace je nodig hebt.

€ 71,58

Enkelbrace MalleoTrain S
05090

De MalleoTrain S enkelbandage vervangt tapen van de enkel. Materiaalconcept: bijzonder rekbaar, lucht doorlatend en vochtafvoerend weefsel. Goede drukcompressie en een uitstekend draagcomfort. Voozien van een deels vast en een deel elastisch wikkelwikkelsysteem, die als een 8-lus om voet en enkel wordt gewikkeld.

€ 47,83

Enkelbrace Push Sports 8
05868

Een Push Sports Enkelbrace 8 geeft lichte steun en compressie bij het herstel na een enkelverstuiking.

€ 36,97

Verzwikte Enkel Brace Ortho Medical
09003

Deze enkelbrace geeft een optimale bescherming aan de enkel. Goed te gebruiken na een enkelblessure om activiteiten of het sporten weer op te bouwen. Ook is deze Enkelbrace Ortho Medical preventief goed te gebruiken. De elastische band bootst door de wikkelmanier de stabiliteit van de enkelbanden na. Zelf is dan te bepalen hoe strak en dus hoeveel steun de brace geeft. Het buigen en strekken in de enkel is normaal mogelijk, het zijn met name de kantelbewegingen naar binnen en buiten die worden beperkt.   Welke maat heb ik nodig? Meet de diagonale omtrek hiel-wreef, zie foto. In de tabel is te zien welke maat je nodig hebt.

€ 29,95

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399