• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat voor soort kniebraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment kniebraces. Voor verschillende klachten of blessures, voor verschillende sporten, voor volwassenen of kinderen.

Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan een verzwikking van de knie, maar ook bij overbelasting van pezen die aanhechten rond de knie. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De verzwikking van de knie kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden.  Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan situatie na een knieoperatie.

Een brace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt na een blessure of eventueel preventief.  Belangrijk is dan om welke sport het gaat. Of het wel prettig zit of zelfs wel mag om met scharnieren aan de zijkant te sporten. De knie heeft meerdere structuren die in aanmerking kunnen komen voor een brace. Het kan gaan om de meniscus, knieschijf, kniebanden, kruisbanden, knieschijfpees. Voor al deze structuren is een specifieke brace.

Welke kniebrace kunt u het beste kiezen?

Knieklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een zeer uitgebreid assortiment kniebraces. Er zijn bij een blessure aan de knie meerdere structuren die aangedaan kunnen zijn. Voor de meeste structuren zijn er dan ook specifieke braces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 6 categorieën, namelijk:

 • kniebrace artrose,
 • knie zijbandletsel,
 • knieschijf,
 • knieschijfpees,
 • meniscus,
 • sportbandage

Voor meer uitleg omtrent het verschil in kniebraces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Welke belangrijkste structuren en klachten zijn er voor de kniebrace?

Artrose

In deze categorie zijn Kniebrace push med (02851), Genutrain (00164) en de Kniebrace 3-Tex instapbrace met baleinen (01125) en  de beste braces. Hierbij heeft de push iets stevigere baleinen en wikkelbanden, maar is zeker duurder. Ook de 3-tex heeft iets stevigere baleinen, maar is de genutrain gemaakt van zeer prettig materiaal. 

Bandletsel

In deze categorie zijn de Bioskin Gladiator Sport (05345), Genutrain S (01331), Kniebrace 3-Tex omslag met scharnierspalken (01125) en de Ortho hinged knee brace basic (05792) de beste braces. De Gladiator is de meest stevige brace, maar wel de duurste. Ook de Genutrain is zeer stevig en is dan ook nog eens gemaakt van zeer huidvriendelijk materiaal. De 3-Tex geeft veel steun en juist omdat de brace gemaakt is van stugger materiaal. De Ortho brace is de beste in prijs-kwaliteit.

Knieschijf

In deze categorie zijn de Bioskin Q brace (01623), de Genutrain P3 (00181) en de Kniebrace Push Sports (05862) de beste. De Bioskin weet de knieschijf het meest te stabiliseren. De Genutrain heeft een silicone ring om de patella, wat zeer prettig zit. De Push geeft ook naast de knieschijf ook aan de zijkant van de knie ondersteuning.

Knieschijfpees

In deze categorie zijn de Patellavator Basko (06076), de Kniebrace Push Sports Patellabrace (05859) en de Push med patellabrace (00980) de beste braces. Ze beschikken alle 3 over een extra systeem waardoor de druk extra op de aanhechting van de pees aan de voorkant te leggen is. 

Meniscus

In deze categorie zijn de Bioskin Gladiator Sport (05345) en de Genutrain S (01331) de beste braces. Het voordeel bij de Gladiator is dat deze ook goed gebruikt kan worden bij een combinatie blessure met bandletsel. De Genutrain is naast de optimale stabiliteit zeer vriendelijk voor de huid. Mocht het nodig zijn dat er ook een strek- of buigbeperking ingesteld moet worden dan heeft Bauerfeind ook de Genutrain S Pro (05461).

Sportbandage

In deze categorie zijn de Kniebrace Cellacare Genu Comfort (05971) en de Kniebrace Push Care (05431) de beste braces. De Cellacare heeft naast de zeer goede compressie een ringvormige pelotte. De Push heeft daarentegen weer 2 extra banden.

De beste kniebraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede kniebraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Kniebrace Push Med
02851

De kniestabiliserende Push med Kniebrace geeft druk en steun met bladveerscharnieren (langs elkaar glijdende kunststof baleinen) aan binnen- en buitenkant van de knie, zonder de draaibewegingen van de knie te beperken. Door het principe van de bladveerscharnier heeft de Push med Kniebrace een goed stabiliserende functie met behoud van een slanke kniebrace.

€ 146,94

Kniebrace GenuTrain
00164

Bauerfeind Genutrain kniebrace Bij instabiliteit, zwelling en pijn zorgt de GenuTrain kniebrace voor vermindering van vocht en pijn in het kniegewricht en een betere stabiliteit.

€ 66,29

Kniebrace 3-Tex INSTAPBRACE met baleinen 7103
01125

Instapbrace. Voorzien van flexibele baleinen. Extra kuituitsparing met kuitaanpassing. Ademend materiaal. Voorzien van silicone-pelotte om knieschijf. 2 circulaire banden boven en onder de knie.

€ 73,13

Kniebrace BioSkin Gladiator Sport Omslagbrace
05345

Met Instelbare scharnierspalken, cirkelvormige banden op vier niveaus (voor en achter gescheiden) en als omslagbrace (Wrap around front closure) ontwikkeld is de BioSkin Gladiator Sport een brace die gebruikt wordt bij (voorste + achterste) kruisband-, meniscus-, kniezijbandletsels en gewrichtkapselontsteking (artritis).

€ 266,21

Kniebrace GenuTrain S
01331

De actieve GenuTrain S ondersteunt het kniegewricht bij lichte instabiliteit, artritsis of gonartrose. Zonder bewegingsbeperking stabiliseert de GenuTrain S het kniegewricht met kunststof scharnierspalken. Een visco-elastische pelotte stabiliseert de knieschijf en heeft invloed op aanwezig vocht rondom de knieschijf. Een GenuTrain S is gemaakt van materiaal dat compressie geeft en hierdoor ook invloed heeft op het verwijderen van vocht.

€ 142,42

Kniebrace Hinged Ortho Medical
05792

De ortho Hinged kniebrace basic is een neopreen instapbrace met scharnierspalken aan binnen- en buitenzijde. Twee circulaire fixatiebanden geven de ortho Hinged kniebrace basic extra stabiliteit en zij voorkomen afglijden van de brace.

€ 27,87

Kniebrace GenuTrain S Pro
05461

De GenuTrain S Pro is een actieve kniebrace met instelbare, buigbeperkende én strekbeperkende scharnier spalken om het gewricht te beschermen tegen ongewenste bewegingen.

€ 156,36

Kniebrace BioSkin Q Brace instapbrace knieschijf fixatie
01623

Individueel aanpasbare knieschijfstabilisator. T-Strap met klittenband voor knieschijfcorrectie. Zeer geschikt bij knieschijfklachten tijdens sport. BioSkin is dun met zeer goede warmteregulatie. BioSkin is hypo-allergeen (geen huidirritaties). BioSkin volgt bewegingen van het lichaam (2e huid). SkinLoc voor de perfecte lichaamsaansluiting. SmartSkin voor een optimale vochtregulatie.

€ 95,95

Kniebrace GenuTrain P3
00181

De GenuTrain P3 werkt pijnverlichtend, stabiliserend en corrigerend op de knieschijf. Een GenuTrain P3 heeft drukkussens, die specifieke spieren activeren.

€ 94,98

Kniebrace Push Sports
05862

De Push Sports Kniebrace ondersteunt het kniegewricht en de knieschijf bij een licht instabiel gevoel na operatieve ingrepen, na bandletsels, bij pijn achter de knieschijf (patella femoraal pijnsyndroom) en bij lichte slijtageklachten (artrose).

€ 78,86

Patellabrace Patellavator
06076

De Patellabrace van patellavator is een brace die geschikt is bij klachten aan de kniepees. De patellabrace biedt ondersteuning aan de knieklachten. Het voordeel van de patellavator is het systeem waarmee de brace kan worden ingesteld. Zowel links als rechts van het drukpunt zitten 2 koorden welke afzonderlijk instelbaar zijn. Hierdoor is de druk op de patellapees goed in te stellen.

€ 46,99

Kniebrace Push Sports Patellabrace
05859

Door met een pelotte (drukkussen) druk op de kniepees uit te oefenen zorgt de Push Sports Patellabrace er voor dat de aanhechting op het scheenbeenbot, de kniepees en het kraakbeen achter de knieschijf ontlast worden.

€ 24,67

Kniebrace Push med Patellabrace
00980

De Push med Patellabrace extra druk op de aanhechting van de kniepees. Dit is te gebruiken bij een overbelasting van de kniepees. En is te gebruiekn voor in het dagelijksleven of tijdens het sporten. De brace geeft een hoge mate van effectiviteit, comfort en kwaliteit. Door een klitterbandsysteem is de druk instelbaar en zorgt voor een goed positie-onderhoud. De patellabrace is voorzien van een siliconen-pelotte en is gemaakt van sympress.

€ 42,87

Kniebrace Cellacare Genu Comfort
05971

De Cellacare Genu Comfort kniebandage geeft druk, zorgt bij beweging voor een lichte massage en kan de proprioceptie verbeteren. De Cellacare Genu is bijzonder elastisch en anatomisch gevormd om afglijden te voorkomen. De kniebrace is gemaakt van huidvriendelijk microvezelmateriaal voor een aangenaam gevoel op de huid.

€ 43,62

Kniebrace Push Care
05431

Een Push care Kniebrace verhoogt het stabiliteitsgevoel door extra druk (compressie) te geven op het kniegewricht. Compressie en stabiliteit bij de Push care Kniebrace zijn nodig wanneer er vocht en/of bloed (oedeem; hydrops articularis; haemarthros) in het kniegewricht zit, wat zich ophoopt boven of rond de knieschijf. Daarom is bij de Push care Kniebrace een pelotte (drukkussen) aangebracht rondom de knieschijf. Het voordeel van de Push care Kniebrace is dat de compressie naar eigen gevoel kan worden ingesteld. Tijdens het lopen blijft de Push care Kniebrace goed op zijn plaats zitten.

€ 82,56

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399