• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren en pezen. Bij een spierscheur van de schouder is het vaak een cuff ruptuur, dit is een scheur in een van de pezen. Een andere pees die kan scheuren is de bicepspees, dit is de pees van de spierbal. Er kan sprake zijn van een gedeeltelijke (partiële) of een complete scheur. Een scheur ontstaat bij een te krachtige beweging, na een ongeval of bij het uit de kom gaan van de schouder. Ook komt het voor bij slijtage van de pees door het ouder worden. De scheur kan dan spontaan ontstaan. De symptomen zijn pijn, stijfheid, verminderde beweeglijkheid en kracht. Soms is er ook uitstraling in de arm.


Welke producten voor de schouder kunt u het beste kiezen?

De beste producten te gebruiken bij een scheur van een spier of pees van de schouder. Bij volledige immobilisatie is de Mitella Ortho Medical te adviseren (05634). Op het moment dat men de arm meer mag belasten, maar nog wel behoorlijk wordt ondersteunt dan is de Medi Shoulder Action (06170) de ideale oplossing. Wanneer de schouder in het dagelijks leven weer gebruikt mag worden, maar wel steun nodig heeft, dan is de Schouderbrace Orliman Therago (06122) de beste brace.

zware medium lichte brace

De beste producten voor de schouder op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor de schouder nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Mitella Ortho Medical Schouder en Arm
05634

Een Ortho Rest Mitella wordt gedragen als draagondersteuning voor de schouder en arm en als bewegingsbegrenzer. De mitella immobiliseert de schouder en arm maar ook de elleboog en onderarm. Hierdoor wordt de klachten minder, en zorgt de mitella schouderbrace voor rust en ontspanning. De zwarte Ortho Rest mitella is zowel voor de linker, als voor de rechter zijde te gebruiken..

€ 16,40

Medi Shoulder Action Schouderbrace
06170

Wanneer de de kloof overbrugt moet worden tussen immobilisatie en mobiliteit, dan is dit de ideale oplossing. De functiebeperkende brace wordt gebruikt voor alle indicaties waarbij fixeren en stabiliseren van de fysiologische schoudergewrichtbeweging wordt aanbevolen. De Shoulder Action Medi geeft hierdoor een optimale steun en bescherming aan de schouder. Welke maat heb ik nodig?

€ 111,19

Schouderbrace Orliman Therago
06122

De orliman therago functionele elastische schouderbandage is gemaakt van rondgebreid ademend materiaal. De schouderbrace geeft compressie en zorgt dat het schoudergewricht bij elkaar wordt gehouden. Middels een band die over de borstkas en de rug loopt wordt de bandage gesloten. De therago functionele elastische schouderbrace is verkrijgbaar in 5 maten en is dankzij het universele karakter zowel links als rechts te dragen.

€ 81,87

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399