Luxatie Schouder

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad, ook wel schouderdak. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren, pezen en het kapsel. Bij een (sub)luxatie schiet de schouder gedeeltelijk of helemaal uit de kom en wordt het kapsel opgerekt of gescheurd. Ook bij een ac luxatie wordt het kapsel beschadigt. Je krijgt dan vaak een pianotoetsfenomeen. Hierbij staat het sleutelbeen omhoog en kan je indrukken als een pianotoets. De schouder uit de kom gebeurd bijna altijd alleen maar na een trauma. Er is dan hevige pijn en kan de arm nauwelijks bewegen.

Welke schouderbraces kunt u het beste kiezen?

Wanneer de schouder uit de kom is, is in eerste instantie de Mitella Ortho Medical (05634) aan te raden. Dit om de schouder optimaal rust te geven. In een later stadium is het goed om wat compressie te geven aan de schouder en is de Schouderbrace Omo Train (00290) de beste brace.

De beste schouderbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede schouderbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

  •  76,26 108,95 Incl. BTW Opties selecteren
  • Oorspronkelijke prijs was: € 18,00.Huidige prijs is: € 9,90. Incl. BTW Opties selecteren
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.