• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 15u

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad, ook wel schouderdak. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren, pezen en het kapsel. Bij een (sub)luxatie schiet de schouder gedeeltelijk of helemaal uit de kom en wordt het kapsel opgerekt of gescheurd. Ook bij een ac luxatie wordt het kapsel beschadigt. Je krijgt dan vaak een pianotoetsfenomeen. Hierbij staat het sleutelbeen omhoog en kan je indrukken als een pianotoets. De schouder uit de kom gebeurd bijna altijd alleen maar na een trauma. Er is dan hevige pijn en kan de arm nauwelijks bewegen.


Welke schouderbraces kunt u het beste kiezen?

Wanneer de schouder uit de kom is, is in eerste instantie de Mitella Ortho Medical (05634) aan te raden. Dit om de schouder optimaal rust te geven. In een later stadium is het goed om wat compressie te geven aan de schouder en is de Schouderbrace Omo Train (00290) de beste brace.

zware medium lichte brace

De beste schouderbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede schouderbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Mitella Ortho Medical Schouder en Arm
05634

Een Ortho Rest Mitella wordt gedragen als draagondersteuning voor de schouder en arm en als bewegingsbegrenzer. De mitella immobiliseert de schouder en arm maar ook de elleboog en onderarm. Hierdoor wordt de klachten minder, en zorgt de mitella schouderbrace voor rust en ontspanning. De zwarte Ortho Rest mitella is zowel voor de linker, als voor de rechter zijde te gebruiken..

€ 16,40

Schouderbrace OmoTrain
00290

Klachten van het schoudergewricht worden met de OmoTrain schouderbrace verminderd. De OmoTrain verlicht de pijn en de beweeglijkheid (mobiliteit) wordt gestimuleerd.

€ 94,32

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399