• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 15u

Het onderbeen bestaat uit 2 botten, namelijk het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula). Een fractuur kan in 1 van de botten zitten, maar natuurlijk ook in beide. Je hebt 2 type breuken, te weten een conservatieve breuk en een invasieve breuk. Een conservatieve is een breuk die gunstiger is, omdat er niet geopereerd hoeft te worden en dus de gebroken delen nog goed op elkaar zitten. Bij een invasieve breuk staan de botdelen niet goed ten opzichte van elkaar en moet dit recht gezet worden of geopereerd worden. Bij het onderbeen is het ook nog van belang op welke plaats de breuk zit. Vaak geeft een breuk in het midden van het bot minder problemen, dit noemen ze dan een crurisfractuur. De impact van een breuk dicht bij het gewricht, zowel enkel als knie, is vaak vele malen groter. Aan de bovenzijde van het onderbeen is dit een tibiaplateaufractuur. Het grote probleem is dan vaak dat de binnenkant of buitenkant kan inzakken. Hierdoor krijg je dan vaak een scheefstand van de knie. Premed heeft verschillende braces die tijdens de revalidatie een goede ondersteuning kunnen zijn of uiteindelijk preventief kunnen helpen bij de opbouw van de werkzaamheden of het sporten.


Welke producten voor het onderbeen kunt u het beste kiezen?

Bij een breuk van het onderbeen kan het nog wel eens nodig zijn dat er geen gips gebruikt wordt, dan is de Airwalker Rebound Enkelorthese (05349) de oplossing. Op het moment dat het onderbeen compressie nodig heeft bij het weer opbouwen van werkzaamheden of sport na een fractuur dan is de Kuitbrace Bioskin Calf (04400) een goede ondersteuning.

zware medium lichte brace

De beste producten voor het onderbeen op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor het onderbeen nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Airwalker Rebound Enkelorthese
05349

Dankzij Flex-Foot™, een lichtgewicht koolstofvezelverbinding, is de Rebound Airwalker enkelorthese licht en sterk met een grote mate van comfort en stabiliteit. Een geïntegreerde pomp met gekoppelde luchtkussens aan binnen en buitenzijden zorgen voor een gelijkmatige compressie. Een uitlaatventiel laat de lucht ontsnappen, wanneer de Air Walker wordt afgedaan. Duidelijk de beste Airwalker die op de markt is te vinden.

€ 147,10

Kuitbrace BioSkin Calf Skin
04400

Preventief voor zweepslagen. Goed ademend. Licht gewicht. Draagbaar tijdens zwemmen. Wasbaar. Samenstelling materiaal vergelijkbaar met neopreen.
Niet beschikbaar

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399