• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

De enkel wordt gevormd door 3 botdelen. Dit zijn scheenbeen, kuitbeen en sprongbeen, (bovenste deel van de voet). Een breuk vindt meestal plaats in kuitbeen of scheenbeen. In ernstige gevallen breken beide botten. Naast een breuk worden vaak tegelijkertijd de banden van enkel gescheurd. Hierbij komt het weleens voor dat er een avulsiefractuur ontstaan. Dit is als de band wordt opgerekt, maar dan zo stevig dat er een stukje bot afbreekt op de aanhechting. Dit moet dan operatief worden vastgezet.
In alle gevallen kan het dragen van een brace tijdens de revalidatie een goede ondersteuning zijn of uiteindelijk preventief kunnen helpen bij de opbouw van de werkzaamheden of het sporten.


Welke enkelbraces kunt u het beste kiezen?

Na een een enkelbreuk kan het nodig zijn om niet in het gips te gaan, dan is de Airwalker Rebound Enkelorthese (05349) de oplossing. Na een gips periode en de enkel moet nog wel behoorlijk geïmmobiliseerd worden, dan is Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc (01489) de beste brace. Wanneer de enkel functioneel weer belast en gebruikt mag worden, dan is de Enkelbrace ASO (02638) te adviseren. Deze kan ook goed gebruikt worden bij het opbouwen van sport.

zware medium lichte brace

De beste enkelbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede enkelbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Airwalker Rebound Enkelorthese
05349

Dankzij Flex-Foot™, een lichtgewicht koolstofvezelverbinding, is de Rebound Airwalker enkelorthese licht en sterk met een grote mate van comfort en stabiliteit. Een geïntegreerde pomp met gekoppelde luchtkussens aan binnen en buitenzijden zorgen voor een gelijkmatige compressie. Een uitlaatventiel laat de lucht ontsnappen, wanneer de Air Walker wordt afgedaan. Duidelijk de beste Airwalker die op de markt is te vinden.

€ 147,10

Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc
01489

De CaligaLoc voorkomt een niet fysiologische belasting van het bovenste- en onderste spronggewricht. Anatomisch gevormd. Voorzien van geintegreerde pronerende hakverhoging. Ontlasting banden buitenenkel. Supinatiebelemmerende mechanische stabilisatie. Kan gehele dag en/of nacht worden gedragen.

€ 141,94

Enkelbrace ASO
02638

De ASO enkel brace is een super combinatie van een veterbrace met niet elastische banden. Ankercontructies van de A.S.O. Enkelbrace vergrendelen de hiel en sprongbot. Bandconstructie spronggewricht voorkomt schuiflade. Veterconstructie voor algehele stabiliteit. Extra (uitneembare) spalken binnen- en buitenenkel. Te gebruiken voor beide zijden. De brace is goed te gebruiken na een blessure, maar ook zeker preventief. Hij wordt bij veel sporten gebruikt, met name bij voetbal, tennis, basketbal, handbal, korfbal en hockey..

€ 58,10

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399