• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Duimbasisartrose of duimbasisslijtage is een aandoening waarbij er sprake is van artrose (slijtage) van het eerste carpometacarpale (CMC-1) gewricht. Daarom wordt het ook wel CMC-1-artrose genoemd. Dit gewricht bevindt zich aan de basis van de duim, ter hoogte van de duimmuis. Duimbasisartrose is een veel voorkomende oorzaak van pijn en functieverlies van de hand en kan een sterke vermindering van de kwaliteit van leven hebben door beperkingen in dagelijkse activiteiten. De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk een toenemende slapte van de ligamenten (gewrichtsbandjes) rondom het duimbasisgewricht, waardoor het gewricht langzaam uit de kom gaat staan. Dit leidt op den duur tot kraakbeenschade. De klachten zijn vaak pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid. Deze klachten uiten zich dan vaak bij de sleutel omdraaien of het uitwringen van een doekje.


Welke duimbraces kunt u het beste kiezen?

Veruit het meest gebruikt bij duimartrose zijn duimbraces. Premed heeft in het assortiment lichtere braces bij milde klachten, tot spalken waarin onder andere een duim in kan worden geïmmobiliseerd. Bij veel pijn bij artrose moet er meer steun zijn (00179), bij beginnende artrose en milde klachten kan er een lichtere brace (06056) gebruikt worden. Ook is het belangrijk te overwegen wat het doel is. Bij volledig rust dan moet de brace steviger zijn of is een spalk (05216) noodzakelijk. Wanneer het om ondersteuning in het dagelijks leven gaat, dan is een iets lichtere brace te adviseren.


zware medium lichte brace

De beste duimbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede duimbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Orliman Kunststof duimspalk
05216

De Orliman Manutec Duimspalk is van kunststof en zorgt voor fixatie van het eerste gewricht van de duim. De geperforeerde structuur geeft deze Orliman kunststof duimspalk extra ventilatie. Dankzij het harde kunststof materiaal wordt het duimgewricht volledig gefixeerd om in rust te genezen.

€ 30,71

Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
00179

Een Bauerfeind RhizoLoc duimorthese geeft bescherming van het basisgewricht (CMC I) van de duim en het duimgewricht (MCP I) bij onvoldoende stabiliteit en artrose.

€ 51,83

Orliman Manutec Fix Rhizart
06056

De Orliman Manutuc Fix Rhizart is een slanke duimbrace met baleinen en klittenbandsluiting. Een goede indicatie voor het gebruik van deze brace is de CMC-1 en MCP-1 artrose, pijnklachten aan de duim of duiminstabiliteit. 

€ 30,49

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399