• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

€ 38,07 Prijs (incl. btw)

00768


Beschikbaar

Voorkomt te veel kromming in borstwervelvelkolom. Voor afhangende schouders. Ondersteunt een betere inademing. Ventilerende rechthouder. ZIE OOK ONZE HOUDINGSCORRECTOR!.

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Waarom een Ventilerende Rug Rechthouder voor bovenrug en schouder correctie

Een verkeerde houding is niet alleen onelegant maar kan ook schadelijke gevolgen hebben. De hangende schouders drukken de borstkas in elkaar en zo wordt er druk uitgeoefend op het hart en beletten het de longen om goed te openen voor de inademing. Met behulp van de ventilerende rechthouder kan een betere houding aangenomen en zelfs aangeleerd worden.

 

Doel van de GM Ventilerende Rug Rechthouder:

Deze GM Rugrechthouder is een doeltreffend hulpmiddel voor een vergrote kromming van de bovenrug (kyfose) en is gemaakt van elastisch en ventilerend materiaal. Geeft steun aan het sleutelbeen voor een constante betere houding van rug en schouders. Daarnaast geeft het steun aan het herstel bij sleutelbeenfracturen en voorkomt het teveel kromming van de borstwervelkolom. De rechthouder zorgt voor druk in de schouderregio waarbij de rug wordt rechtgetrokken. Het is een goede oplossing bij houdingsproblemen zoals een tablet-nek. Door dagelijks gebruik te maken van een Ventilerende Rechthouder kan ook al op jonge leeftijd verbetering mogelijk zijn. Deze hulp is bijzonder doeltreffend voor jongeren, met bijvoorbeeld de groeistoornisziekte van Scheuerman, die de neiging hebben de schouders te laten hangen en de bovenrug te veel te krommen. Het is een zeer goede aanvulling op de behandeling van de fysiotherapeut bij deze problematiek. Op oudere leeftijd kan verergering van de kromming, door gebruik van de rugrechthouder, voorkomen worden. De rechthouder is dan geen hulpmiddel om uw rug te corrigeren, maar juist bedoeld om een goede houding en hoe dit voelt in de hersenen op te slaan. Door herhaald en dagelijks gebruik wordt deze houding in de hersenen opgeslagen. Het advies is dan om de GM rug Rechthouder gemiddeld 2 uur per dag, gedurende enkele maanden, te gebruiken.

 

De belangrijkste klachten voor het gebruik van de rugrechthouder zijn

 • Sleutelbeenfractuur;
 • Ziekte van Scheuermann;
 • Ziekte van Bechterew;
 • Hangende schouders;
 • Ontkalking van het skelet (osteoporose);
 • Ouderdom.

 

Waar is de G.M. Bovenrug en Schoudercorrectie Rechthouder van gemaakt?

De rechthouder is gemaakt van elastisch en zeer goed ventilerend materiaal met om de romp elastische wikkelbanden die met een klittenbandsluiting vastgezet kunnen worden. Hij wordt geleverd in beige in diverse . Om de maat te bepalen, moet de omtrek van de borst net onder de armen worden gemeten. Houdt rekening met in of uitgeademde toestand bij het opmeten van de benodigde maatvoering.

 

Let op: Indien de omvang in beide maten voorkomt dan adviseren wij de grotere maat te selecteren

 

Instructievideo van de Ventilerende Rechthouder:

 

Aanbevolen producten

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399