• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

€ 53,02 Prijs (incl. btw)

05618


Beschikbaar

Mirror Box Therapy, ook wel spiegeltherapie genoemd, veranderd de activiteits-patronen in de hersenen. Bij fysieke inspanning van de gezonde hand/pols en voet/enkel ontstaan symmetrisch bilaterale stimuli die de aangedane zijde stimuleert. De gezonde hersenhelft compenseert hierbij de bewegingen van de aangedane zijde.

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Algemene informatie over de Mirror Box:Oefenen met een Mirror Box is een visuele feedback therapie. Er wordt gebruik gemaakt van een (uitklapbare) doos, waarin de aangedane hand/pols of enkel/voet gestoken wordt en waaraan een spiegel zit. De gezonde hand/pols of enkel/voet maakt bewegingen en geeft prikkels aan de hersenschors door die door de aangedane hersenschors wordt opgevangen. Aan de naar het lichaam toe gerichte gezonde zijde van de doos zit de spiegel, die de bewegingen van de aangedane zijde (in de box) controleert. De Mirror Box wordt in de oefentherapie gebruikt bij patiënten met spasmen, pijnsyndromen, verlammingen en amputaties.

Ramachandran MD uit San Diego in Californië is de eerste onderzoeker geweest die Mirror Box Therapy ontdekte en toepaste.

Placebogecontroleerde studies werden met succes met positieve resultaten afgesloten.

Spiegeltherapie laat de hersenen denken dat de aangedane ledematen normaal bewogen worden. MRI beelden tonen aan dat er na een beroerte (CVA; hemiplegie), door bilaterale symmetrische spiertraining (spiegeltherapie), compenserende neuronen (zenuwen) in de beschadigde hemisferen (hersenhelften) worden gestimuleerd, waarlangs de activiteiten van gecontroleerde bewegingen (deels) moeten lopen.

Theoretisch ontstaat er een verhoogde ontremming (disinhibition) van beschadigde en kruisende corticospinale banen (gekruiste verbindingen tussen de linker hersenschors en de rechter ruggenmergsegmenten voor de rechter lichaamshelft en omgekeerd; piramidebanen).

Bij fantoompijnen (pijn na een amputatie) geeft Mirror Box Therapy een vermindering van pijn en beklemming van de stomp.

In de literatuur wordt beschreven dat 80 – 95% verbetering ontstaat met Mirror Box Therapy.

Indicaties die in aanmerking komen zijn CRPS-1 (Complex Regional Pain Syndrome; posttraumatische reflexdystrofie van Südeck), fantoompijn (na amputatie), revalidatie na een CVA (hersenbloeding; herseninfarct; beroerte), artritisklachten van pols en enkel en neuro reflectoire hand- en voetrevalidatie na operaties en blessures.

Advies: Dagelijks meerdere keren gedurende 15 minuten oefenen.Kenmerken van de opvouwbare Mirror Box:Stoffen doos met een spiegel naar de binnenkant gerichte zijde

Een opening om de hand/pols of voet/enkel in te steken

Mirror Box is inklapbaar

Afmetingen hand/pols model: ca. 35 x 25 x 25 cm (ingeklapt 36 x 26 x 1 cm)

Verzendgewicht hand/pols model: 0.45 kg

Afmetingen voet/enkel model: ca. 48 x 36 x 36 cm (ingeklapt 48 x 36 x 1 cm)

Verzendgewicht voet/enkel model: 1.0 kg

Materiaal spiegel: Acryl
Unieke productcode (UPC)05618
ProducttypeOefenmateriaal
Categorieën Hand oog coördinatie, Handtherapie coördinatie, Handtherapie spierversterking, Spierversterking enkel- en voet, Spierversterking hand- en vinger
Prijs (excl. btw)€ 43,82
Prijs (incl. btw)€ 53,02
BTW hoog (21%)€ 9,20
Beschikbaarheid Beschikbaar
Itemgroup 1
Indicaties Arthritis polsgewricht, Post-traumatische reflexdystrofie van Südeck onderste extremiteit, Post-traumatische reflexdystrofie van Südeck bovenste extremiteit, Parese/paralyse (niet gespecificeerde regio), Enkel pathologie, Oefentherapie, Amputatie onderarm/hand, Amputatie onderbeen/voet, Reumatoïde ziekten (niet gespecificeerde regio), Vasculaire encephalopathie (niet gespecificeerd), Fantoompijn, Cerebrale aandoeningen (niet gespecificeerd), Dropping foot, Senso-motorische klachten
Merk Reflex Pain

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399