• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

€ 10,87 Prijs (incl. btw)

05437


Levertijd 45 dagen

De Magic Ball is een oefenhulpmiddel om de buig-, draai- en strekspieren van de vingerspieren, handspieren, onderarmspieren en bovenarmspieren te trainen.
Door een draaiende beweging met de hand en pols te maken wordt de rotor (binnenbal) van de Magic Ball in versnelling gebracht.
De snelheid waarmee de rotor draait bepaalt de weerstand die op de spieren wordt uitgeoefend.

Algemene informatie over de Magic Ball Polstrainer:Een Magic Ball is een gyroscoop, waarbij een binnenbal of rotor onafhankelijk om een as draait ten opzichte van de buitenmantel.

Eenmaal op gang gebracht, blijft de rotor doordraaien.

Door het natuurkundig verschijnsel van de middelpunt vliedende kracht van de rotor geeft deze een belasting af, die bij 16.000 omwentelingen, 85 keer groter is dan het gewicht van de rotor zelf. Omgerekend betekent dat een belasting van 17 kg.

Het uithoudingsvermogen van de spieren wordt getraind, de coördinatie van bewegingen wordt verbeterd en de doorbloeding van de hand- en onderarmspieren, zenuwweefsel, botweefsel en bindweefselstructuren neemt toe.

Op deze wijze kunnen diverse ziektebeelden in de hand en arm worden verbeterd.

Ziektebeelden die in aanmerking komen voor training met de Magic Ball zijn RSI (Repetative Strain Injuri; muisarm), status na fractuurgenezing of ongeval van hand, pols en arm, krachtverlies bij neurologische ziekten en CTS (carpaaltunnelsyndroom).

Kenmerken van de Magic Ball Polstrainer:De Magic Ball heeft een anti-slip band om te voorkomen dat de bal gemakkelijk uit de hand glijdt

Unieke productcode (UPC)05437
ProducttypeOefenmateriaal
Categorieën Hand oog coördinatie, Handtherapie coördinatie, Handtherapie spierversterking
Prijs (excl. btw)€ 8,98
Prijs (incl. btw)€ 10,87
BTW hoog (21%)€ 1,89
Beschikbaarheid Beschikbaar
Itemgroup 1
Indicaties Motorische handicap, Oefentherapie, Onderarmfractuur (totaal), Supracondylaire humerusfractuur, Parese/paralyse (niet gespecificeerde regio), Thoraxchirurgie, Ulnafractuur, Post O.K. elleboog, Bovenkruissyndroom, Post O.K. pols, Hypermobiliteit, Cerebellaire aandoeningen (niet gespecificeerd), Cerebrale aandoeningen (niet gespecificeerd), Instabiele pols, Post-traumatische elleboogklachten, Cervicobrachialgie, Circulatiestoornissen bovenste extremiteit, Post-traumatische polsklachten, Conditietraining, Radiusfractuur, Repetitive strain injuries (niet gespecificeerde regio), Senso-motorische klachten
Magcode 8717842019597
EAN code 8717842019597
Merk Tunturi

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399