• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 50

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

€ 27,95 Prijs (incl. btw)

05571


Beschikbaar

Waar ontstaan TFCC klachten

De WristWidget is speciaal voor TFCC klachten (Triangulaire FibroCartilage Complex) ontwikkeld. De Wrist Widget ondersteund een stukje kraakbeen - zeg maar de meniscus of triangular fibrocartilage discus - wat zich bevindt tussen de kop van ellepijp (ulna), het spaakbeen (radius) en een driehoekig beentje van de handwortel aan de pinkzijde (os triquetrum).

Wanneer voel je TFCC

Bij TFCC letsel voel je de pijn een draai-, til- of steun-beweging en deze pijn neemt toe wanneer de hand naar de kant van de pink wordt gebogen.  


Ontstaan TFCC

TFCC klachten kunnen accuut ontstaan door een trauma maar ook geleidelijk ontwikkelen door slijtage of overbelasting. Het accute trauma ontstaat bijvoorbeeld door een val op de uitgestrekte hand waarbij een grote kracht op de (over)strekte en gedraaide pols wordt uitgeoefend. Hierdoor ontstaat TFCC letsel bij sporten zoals tennis, golf, boksen, hockey, turnen, fitness.

Oplossing voor de TFCC klachten

De Wrist Widget is een ondersteunende bandage bij een ontwrichting (subluxatie) van een strekpees die hier loopt (m. extensor carpi unlaris). Wanneer de omgeving van een TFCC klacht wordt gestabiliseerd met de WristWidget polsbrace verdwijnen de pijnklachten. Met behoud van alle polsbewegingen zorgt de WristWidget dat de polsbewegingen normaal kunnen worden uitgeoefend. Er zijn bij gebruik van de Wrist Widget geen spalken nodig om de bewegingen te beperken, met alle bewegingsbeperkingen die daar bij horen. Een WristWidget is ontwikkeld voor dagelijks gebruik en om mee te kunnen sporten.

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Algemene informatie:Het TFCC is een ingewikkelde anatomische constructie van banden, een pees, een handwortelbeentje en een stuk kraakbeen (discus/meniscus) die de ruimte aan de pinkzijde van de pols opvult.

De functie van de TFCC stabiliseert de gewrichten tussen het spaakbeen, de ellepijp en de handwortel.

Het effect en de functie van het stukje kraakbeen (discus/meniscus) is een stootkussen tussen het polsgewricht en de onderarm dat de kracht opvangt wanneer men op de uitgestrekte hand en pols steunt of valt .

Slijtage in de TFCC komt op oudere leeftijd voor.

Een fractuur van de kop van de ellepijp (processus styloïdeus ulnae) geeft dikwijls pijnklachten in de driehoek van de TFCC.

De WristWidget geeft steun aan de TFCC klacht die optreedt wanneer de pols naar de richting van de pink bewogen wordt (ulnair abductie/deviatie), maar ook bij draaien en/of tillen met de pols en/of bij het steunen op de gestrekte hand/pols.

TFCC klachten kunnen acuut ontstaan en chronisch worden.

Bij bepaalde sporten komen TFCC letsels frequent voor, zoals bij tennis, golf, hockey, boksen, fitness, turnen en polsstokspringen.Kenmerken wrist widget:Klittenbandverbinding

2 smalle bandjes die om het ulnaire deel van de pols lopen
Unieke productcode (UPC)05571
ProducttypeBrace - Bandage
Categorieën Polsbrace licht, Pols instabiliteit, Pols overbelasting, Pols preventie, Pols revalidatie, Pols tfcc klachten, Pols verstuiking en verzwikking
Prijs (excl. btw)€ 25,64
Prijs (incl. btw)€ 27,95
BTW laag (9%)€ 2,31
Beschikbaarheid Beschikbaar
Itemgroup 1
Merk WristWidget
Zoekkleur Zwart
Indicaties Pols pathologie, Triangulair fibrocartilage complex (TFCC)
Hoofdproduct TFCC Polsbrace

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399