Aanbieding!

Kniebrace GenuTrain S

 114,32 138,53 Incl. BTW

-30%

De actieve GenuTrain S ondersteunt het kniegewricht bij lichte instabiliteit, artritsis of gonartrose. Zonder bewegingsbeperking stabiliseert de GenuTrain S het kniegewricht met kunststof scharnierspalken. Een visco-elastische pelotte stabiliseert de knieschijf en heeft invloed op aanwezig vocht rondom de knieschijf.
Een GenuTrain S is gemaakt van materiaal dat compressie geeft en hierdoor ook invloed heeft op het verwijderen van vocht.

Kniebrace GenuTrain S  114,32 138,53 Incl. BTW

Wat zijn de indicaties voor de Genutrain S kniebrace

Wanneer de stabiliteit van het kniegewricht afneemt, er wel of geen zwelling is, de knie pijnlijk is en volledig strekken en/of buigen van de knie ongewenst is, geeft de kniebrace GenuTrain S de functionaliteit en bescherming terug aan het kniegewricht. Deze Bauerfeind kniebrace wordt gebruikt

  • voor beperkte instabiliteit van het kniegewricht;
  • na een meniscus of artroscopische operatie;
  • een artrose knie door versleten kniegewricht (gonartrosis);
  • een artritis knie door reuma knieën of gewrichtkapselontsteking;
  • bij lichte kruisbandinstabilteit (VKB en AKB laesies)
  • na ongevallen (posttraumatische rupturen van de collaterale banden).

De voordelen van de Genutrain S kniebandage

De GenuTrain S heeft zoals alle genutrain modellen een unieke anatomische pasvorm met een drukpelotte voor optimale bescherming bij beweging van de knie (propriocepsis) en ook extra compressie geeft rondom de knieschijf (extra drukprikkels voor spieractiviteit).
Extra prikkels (propriocepsis) worden door de GenuTrain S in spieren opgewekt, waardoor de spieren beter gestimuleerd worden tot aanspanning.
Wanneer zich vocht en/of bloed (oedeem en/of heamarthros) om de knieschijf of het kniegewricht hebben gevormd, drukt de pelotte en het elastisch materiaal van de GenuTrain S het vocht en bloed weg. Door het unieke materiaal van de kniebrace wordt het transpiratievocht zeer goed getransporteerd en is het zeer goed luchtdoorlatend.
Dit zachte, ademende materiaal maakt het dragen zeer aangenaam. Vooral in de knieholte zal je merken dat deze bauerfeind brace zeer comfortabel zit.
De combinatie van scharnier en spalk van de Genutrain S kniebrace geven de brace extra stabiliteit. Bij een volledige strekking beperken de scharnierspalken de beweging.
Deze Bauerfeind Genutrain kniebrace is zeer geschikt om mee te sporten zoals bijv skiën, voetbal, volleybal, tennis en basketbal.

Waar is de Genutrain S kniebrace van gemaakt

Alle Genutrain modellen zijn gemaakt van een compressie gevend materiaal dat zorgt voor druk op het kniegewricht om ook hier vocht te verwijderen. Dit voor Bauerfeind kenmerkende materiaal is gemaakt van polyamide, awiton, pulyurethaan, elastodine en viscose.
Daarnaast beschikken ze over een visco-elastische knieschijf pelotte aan de voorkant die de knieschijf beschermt en extra compressie geeft op eventueel aanwezig vocht rondom de knieschijf. Belangrijk is dat dit ringvormige kussen de knieschijf volledig omsluit. De pelotte zorgt er ook dat de GenuTrain S goed op zijn plaats gehouden wordt. Met de handige aantreklussen wordt de kniebrace GenuTrain S gemakkelijk aangetrokken, waardoor het boord van de GenuTrain S niet kapot getrokken kan worden.
De Genutrain brace heeft daarnaast nog 2 scharnierspalken. Deze scharnierspalken geven de brace extra zijwaartse stabiliteit en ondersteuning aan de knie.
Deze anatomisch voorgevormde scharnieren zijn door hitte ook nog aan te passen met een hetelucht pistool bij temperaturen van 120ºC-140ºC.
Als laatste zijn er ook twee inelastische banden die je op het boven- en onderbeen kan aantrekken waardoor het het kniegewricht nog meer stabiliteit in de beweging wordt gegeven.
Zacht ademend materiaal zorgt voor een goede luchtdoorlating en vochttransport.
De GenuTrain S is gemaakt van polyamide, elastodine, viscose, cawiton en polyurethaan.

Welke Genutrain S kniebrace kan ik kopen

In de getoonde maattabel kan u goed zien welke maten er allemaal zijn. Uiteraard hebben we hiervoor een goede maatbepaling instructie en afbeelding bijgevoegd.
De GenuTrain S wordt geleverd in een linker en rechter uitvoering om een zo goed mogelijke pasvorm te verkrijgen. De keuze tussen beide kan je maken bij de selectie filters
Een derde keuze die u kan maken is de kleur van de Genutrain S. U kunt bij Premed kiezen uit de kleuren Beige (Natuur) en Grijs/Blauw (Titaan)

 

Extra informatie

Kleur: Geen selectie

,

Omvang been: Geen selectie

, , , , , ,

Maat brace: Geen selectie

, , , , , ,

Video: Geen selectie

Zijde: Geen selectie

,