• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 15u

Meer informatie over een slijmbeurs

Het lichaam heeft op meerdere locaties slijmbeurzen. Een slijmbeurs is een zakje gevuld met een flinterdun laagje vocht die er voor zorgt dat verschillende delen in het lichaam, bijvoorbeeld een pees soepel over een botpunt heen kan glijden. Klachten aan de slijmbeurs ontstaat vaak na overbelasting of door een val op de slijmbeurs of rond de voet door het knellen van de schoen. Er is dan vaak pijn, zwelling en roodheid.


Achillespees

De achillespees hecht aan het hielbeen aan. Ter hoogte van deze aanhechting zitten 2 slijmbeurzen. De een zit tussen achillespees en de huid en de ander tussen de achillespees en het hielbeen. Deze zorgen dat de achillespees soepel langs het hielbeen kan glijden, maar ook dat de achillespees beschermt wordt voor het schuren langs een schoen. Klachten aan de slijmbeurs ontstaan na overbelasting of dus door het knellen van een schoen. Er is dan vaak pijn, zwelling en roodheid en startstijfheid.

Klik HIER voor de beste braces bij slijmbeurs achillespees.

Elleboog

Bij een slijmbeursontsteking van de elleboog is de slijmbeurs die de punt van de elleboog beschermt ontstoken. Deze slijmbeurs ligt over de hele punt van de elleboog. Het is die gladde laag die je voelt als je over je elleboog heen wrijft. Ontstoken kan hij raken na een val op de elleboog of na langdurig steunen op de elleboog. Er is vaak pijn, zwelling en roodheid.

Klik HIER voor de beste braces bij slijmbeurs elleboog.

Heup

Rond de heup zit een slijmbeurs, deze kan ontstoken raken. Hierbij ontstaat er pijn aan de zijkant van de heup, soms straalt het uit in het been. Er op liggen, lopen en traplopen zijn dan pijnlijk. Daarnaast is er vaak zwelling en roodheid. De oorzaak kan acuut een val zijn, maar vaak is het overbelasting door sport of werkbelasting.

Klik HIERvoor de beste braces bij slijmbeurs heup.

Knie

In de knie zit er op meerdere locaties een slijmbeurs. Met name aan de voorzijde van de knie kunnen slijmbeurzen nog wel eens opspelen. Een slijmbeurs is een zakje gevuld met een flinterdun laagje vocht die er voor zorgt dat verschillende delen in het lichaam, bijvoorbeeld een pees over een botpunt, soepel langs elkaar kunnen glijden. Klachten aan de slijmbeurs kan ontstaan na een val op de knie, lang steunen op de knie of na overbelasting. Er is dan vaak pijn, zwelling en roodheid.


Klik HIER voor de beste braces bij slijmbeurs knie.

Schouder

In de schouder zitten meerdere slijmbeurzen. Deze zijn bedoeld om de pezen soepel langs elkaar en langs bot te laten glijden. Bij overbelasting en een val op de schouder is het mogelijk dat de slijmbeurs van de schouder ontstoken raakt. De pijn zit rond de schouder, maar kan ook uitstralen naar de bovenarm. Gebruik van de arm is pijnlijk, net als erop liggen.

Klik HIER voor de beste braces bij slijmbeurs schouder.

Voet

Rond de voet kan je op meerdere plaatsen klachten krijgen van een slijmbeurs die ontstoken is. Maar het meest voorkomend is die rond de hallux valgus. Door scheefstand van de grote teen, schuurt de knobbel vaak behoorlijk langs de schoen. Aangezien er over de knobbel van de hallux valgus een slijmbeurs ligt, kan deze door het schuren ontstoken raken. Hierdoor ontstaat er extra zwelling, pijn en roodheid.

Klik HIER voor de beste producten bij slijmbeurs voet.

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399