• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad, ook wel schouderdak. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren en pezen. Bij instabiliteit lukt het de verschillende structuren niet om de kop goed in de kom te houden. Aangezien het erg nauw luistert rond de schouder, kan dit snel voor klachten zorgen. Dit komt voor bij mensen met hypermobiliteit en bovenhandse sporters. Kenmerkend is pijn bij het heffen en het naar buiten draaien van de arm.


Welke producten voor de schouder kunt u het beste kiezen?

Om schouderinstabiliteit op te vangen dan zijn heeft Premed 2 goede braces die elkaar weinig ontlopen. De Medi Shoulder Action (06170) geeft net iets meer stabiliteit dan de Schouderbrace Omo Train (00290). De Omo Train geeft wel net wat meer bewegingsvrijheid wat bij sporten en bewegen weer prettiger is. Actief stabiliseren is ook erg goed. Hiervoor zijn Bindweefseltrainer XCO (05262) en Oefenband Flexaband (01498) producten die zijn aan te raden.

zware medium lichte brace

De beste producten voor de schouder op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor de schouder nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Medi Shoulder Action Schouderbrace
06170

Wanneer de de kloof overbrugt moet worden tussen immobilisatie en mobiliteit, dan is dit de ideale oplossing. De functiebeperkende brace wordt gebruikt voor alle indicaties waarbij fixeren en stabiliseren van de fysiologische schoudergewrichtbeweging wordt aanbevolen. De Shoulder Action Medi geeft hierdoor een optimale steun en bescherming aan de schouder. Welke maat heb ik nodig?

€ 111,19

Schouderbrace OmoTrain
00290

Klachten van het schoudergewricht worden met de OmoTrain schouderbrace verminderd. De OmoTrain verlicht de pijn en de beweeglijkheid (mobiliteit) wordt gestimuleerd.

€ 94,32

Bindweefseltrainer XCO Trainer
05262

Een buis gevuld met grit, die bij elke beweging het grit heen en weer schuift. Het doorschieten van het grit van deksel tegen deksel geven bij de XCO een extra belasting aan spieren en in bindweefselstructuren van gewrichtkapsels en banden. Bij het doorschieten aan het begin van de teruggaande beweging ontstaat een zogenaamde Reactive Impact, waarbij een aanvullende oprek belasting ontstaat op de spier- en bindweefselstructuren (steunweefsels).

€ 79,00

Oefenband Flexaband 10m x15cm diverse weerstanden Elastisch
01498

Flexaband (Flexa-band) en Dyna-band (Dynaband) zijn elastische oefenbanden van hoge kwaliteit om weerstandsoefeningen mee te maken.De oefenbanden, hebben verschillende weerstanden, die aan de kleur te herkennen zijn.Flexaband kan gemakkelijk op lengte worden geknipt.

€ 24,88

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399