• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat die onder de voet zit en aanhecht aan het hielbeen. Vaak wordt deze klacht verward met fasciitis plantaris, maar dit is alleen wanneer de peesplaat ontstoken is en niet verkalkt. De enige manier om zeker te weten of de klacht echt een hielspoor is, is een röntgenfoto of echo te laten maken.
De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. De oorzaak is een overbelasting, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. Mensen met obesitas lopen ook meer risico op deze blessure. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak een lokale verdikking onder de hak.


Wat zijn de mogelijke oplossingen bij hielspoor?

Hielspoor is een hardnekkige klacht. Er zijn meerdere manieren om deze klacht aan te pakken. Zo kan je een heelcup gebruiken voor in de schoen. Op deze manier is er tijdens lopen en staan veel meer comfort. De hielcup geeft demping en het blauwe deel valt precies onder de pijnlijke plek en geeft nog meer demping. Hierdoor gaat afwikkelen makkelijker en zo kan er langer gelopen worden. Tevens komt op deze manier de pijnlijke plek goed tot rust en kan veel beter herstellen.
Voor ‘s nachts is het gebruik van een Strassburg Sock een hele geschikte oplossing. De Strassburg Sock heeft het voordeel dat dit een constante rek op de peesplaat geeft en zo niet kan verkorten. Dit verkorten heeft als nadeel dat bij het opstaan uit bed de peesplaat weer wordt uitgerekt en daardoor weer beschadigd. Zo begint start de beschadiging weer opnieuw en blijft de blessure niet kan herstellen. De Strassburg Sock zorgt door de constante rek voor een beter en sneller herstel. De Sock is makkelijk aan te trekken en om te houden gedurende de nacht.
Wat ook een goede oplossing is, is de Reflexbal. De Reflexbal heeft als voordeel dat dit de doorbloeding aanzet onder de voet. Aangezien de doorbloeding in de pezen altijd minder is dan in spieren, zijn pezen altijd blessure gevoeliger. Door dagelijks gebruik te maken van de Reflexbal zal door toename van de doorbloeding de genezing versnellen.
Het is vaak verstandig om bij hielspoor producten te combineren. Te denken hierbij aan een Strassburg sock voor ´s nachts en een hielcup voor onder uw voet voor overdag. Tevens is het dan ook verstandig om tussendoor een reflexbal te gebruiken om de doorbloeding aan te zetten.


Wat als de hielspoorklachten niet verdwijnen?

Hielspoor is een hardnekkige klacht. Het herstel kan soms jaren duren. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat er meerdere mogelijke oplossingen moeten worden ingezet. Verstandig is het om eerst hielspoor te bestrijden met bovenstaande producten. Belangrijk is het wel de verschillende producten een goed kans te geven. Als blijkt dat de klachten nog niet zijn verdwenen, dan is het verstandig om te overleggen met de fysiotherapeut of huisarts.
Andere oplossingen zijn dan op maat gemaakte zooltjes, shockwave therapie of een injectie. Daarnaast is het belangrijk te weten dat klachten onder hiel ook afkomstig kunnen zijn uit de rug. Door ook dit goed te bespreken met de fysiotherapeut, kan deze door gerichte vragen en onderzoek bepalen of de klachten uit de rug afkomstig zijn.


De beste producten bij hielspoor

We hebben de besproken producten die zijn in te zetten bij hielspoor nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.


Nachtspalk Strassburg Sock Black hielpijn en Achillespeesontsteking
05747

De originele Strassburg Sock Black, is een zwarte nachtspalk die in een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond voor 98% effectief te zijn bij hielpijn en Achillespeesontstekingen. Deze nachtspalk is tevens in het wit verkrijgbaar. Voor problemen zoals hielspoor is deze zwarte of de witte Strassburg Sock de aanbevolen oplossing.

€ 29,95

Originele Strassburg Sock Nachtspalk voor hielpijn en Achillespeesontsteking
03910

De originele Strassburg Sock geeft aanvullende therapie bij hielpijn zoals hierlspoor en Achillespeespijn. De witte Strassburg Sock Nachtspalk geeft langdurig lage rekspanning. Draagperiode van de Strassburg Sock is ongeveer 2 maanden. Goedkoop en uiterst effectief bij aanhoudende klachten. De Strassburg Sock is er in het wit maar ook in het zwart en bestaat uit een onderbeensok met D-ring en strekband. Combinatie met inleghakken wordt geadviseerd voor een optimaal resultaat.

€ 29,95

Hielspoor Gelzooltjes met softspot Ortho Medical
05525

De ortho Heel cups met spot zijn zachte inleghakken voorzien van een centrale softspot (zachter deel). Het zachtere deel van de ortho Heel cups met spot is blauw gekleurd en volledig geïntegreerd in het siliconen materiaal. Hierdoor ontstaat vermindering van druk en ontlasting van pijn onder de hiel.   Nu 20% korting als u er meer dan 1 afneemt.    

€ 18,21

Nachtspalk ExoForm Dorsal Night Splint
05372

Een kunststof spalk met klittenbandconstructies stabiliseert de voet in 90 graden strekstand ten opzichte van het onderbeen.De ExoForm Dorsal Night Splint wordt ’s nachts gedragen tegen klachten als hielpijn (fasciitis plantaris), een pijnlijke Achillespees (Achillodynie), Spitsvoet (pes aequinovaris adductus supinatoris) en Achillespeesontstekingen (tendinitis Achillii).

€ 141,70

Hielkussen ViscoSpot
00178

Hielpijn wordt verlicht door ViscoSpot, een inleghak van transparant zacht siliconen materiaal met een extra zacht deel voor de pijnlijke aanhechtingsplaats onder de hiel. Deze zogenaamde softspot is drukabsorberend en blauw van kleur. De blauwe spots zitten aan de binnenzijde van de ViscoSpot. ViscoSpot is probleemloos te reinigen en kan in iedere (sport)schoen gedragen worden.

€ 39,47

Steunzool GloboTec Comfort Sport
04454

Volledige steunzool. Geschikt voor ondersteuning van platvoeten. Bij vermoeidheid en pijn rond de enkel. Extra dunne hiel. Hoog draagcomfort. Geschikt bij landurig staan, lopen en rennen. Schoenmaat 35 t/m 48.

€ 33,05

Inlegzool ViscoPed Schokabsorbeerder
00202

In alle schoenen te dragen. Schokabsorptie en drukverdeling. Huidvriendelijk materiaal. Zachte polstering t.p.v. basis metatarsalia. Anatomisch gevormde inlegzool.

€ 65,21

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399