• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat is een Ganglion?

Een ganglion, ook wel cyste, is een goedaardige zwelling. Het is een harde uitstulping die ontstaat door overmatige productie van vocht, door irritatie. Deze overmatige hoeveelheid vocht kan leiden tot een verhoogde druk in het gewricht en een zwakke plek in het kapsel. Door deze zwakke plek in het kapsel kan deze uitrekken en zo ontstaat er een knobbel. Deze uitstulping kan (druk)pijn, beperking in bewegen en soms tintelingen. Achterliggende oorzaken kunnen zijn, overbelasting of slijtage in het gewricht. Een ganglion komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Bij kinderen komt het zelden voor.


Waar komt een ganglion voor?

In de hand of pols komt een ganglion het meest voor. Dit kan zijn aan de buigzijde of strekzijde van de pols. Bij de vingers komt het voor aan de strekzijde bij het eindgericht, aan de buigzijde aan het begin van de vinger.
Maar kan het voorkomen dat een ganglion in de voet zit. Meestal is dit aan de buitenzijde van de enkel of op de wreef.


Wat zijn de mogelijke oplossingen?

Naast het leegzuigen van de ganglion door een arts, zijn er ook verschillende producten in te zetten. Voor de hand of pols is de Polsbrace Wrist Lacer (05846) een erg goede brace. Maar zijn ook de Oefenband Thera-Band Handtrainer (02472) en Hand- en Vingertrainer (02746).
Voor de voet en enkel kan een brace een oplossing zijn. Zeker als de ganglion gekomen is door overbelasting of artrose. De beste brace voor een voetganglion is de Enkelbrace Maleo Train (05090), die ook makkelijk in een schoen gedragen kan worden. Ook kan de steunzool Globo Tec (04454) een oplossing zijn.


Polsbrace Wrist Lacer
05846

De Polsbrace Wrist Lacer bevat een trekveter-snelsluiting. Het is de ideale sluiting bij een beperkte handfunctie en/of krachtverlies. Een gebruiksvriendelijke keuze, waarvoor u met de onderstaande filters eenvoudig de juiste keuze maakt.

€ 41,53

Oefenband Thera-Band Handtrainer normale afmeting
02472

Variabele weerstandstraining hand/vingers/onderarm. Verstevigt grip, verhoogt behendigheid/mobiliteit. Verbetert de fijne en grove motoriek. Tevens geschikt voor warmte- en koudetherapie. Weerstand via kleurcodes.

€ 14,93

Enkelbrace MalleoTrain S
05090

De MalleoTrain S enkelbandage vervangt tapen van de enkel. Materiaalconcept: bijzonder rekbaar, lucht doorlatend en vochtafvoerend weefsel. Goede drukcompressie en een uitstekend draagcomfort. Voozien van een deels vast en een deel elastisch wikkelwikkelsysteem, die als een 8-lus om voet en enkel wordt gewikkeld.

€ 47,83

Steunzool GloboTec Comfort Sport
04454

Volledige steunzool. Geschikt voor ondersteuning van platvoeten. Bij vermoeidheid en pijn rond de enkel. Extra dunne hiel. Hoog draagcomfort. Geschikt bij landurig staan, lopen en rennen. Schoenmaat 35 t/m 48.

€ 33,05

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399