• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Diverse longtrainers en ademhalingstrainers in het assortiment van Premed

Nederland telt 320.000 mensen met COPD. Dat dit grote aantal patiënten nog zal toenemen is vrijwel zeker. Het is van belang om patiënten met COPD in goede conditie te houden. Bij patiënten die geopereerd zijn of in een slechte conditie verkeren, worden ademhalingstrainers gebruikt.

Preventieve training voor een groter longvolume kan pulmonale complicaties na thoracale- en abdominale operaties voorkomen (G. Smetana, hoogleraar bij Harvard Medical School, beschrijft in The Annals of Internal Medicine). Complicaties ontstaan door de ingreep zelf of door de anesthesie. Hierbij is de kans groot dat delen van de long ineenschrompelen (collaberen). Op oudere leeftijd zijn de complicaties voor respiratoire insufficiëntie 4 tot 6 keer zo groot. Ademvolumetrainers geven hiermee een optimale ontplooiing van de longblaasjes (alveoli) ter voorkoming van het ineenklappen van deze longblaasjes (atelectasen).

Ademvolumetrainers worden geadviseerd ter voorkoming van atelectasen, zowel pre- als postoperatief en bij COPD.

Er bestaan 2 soorten trainers voor de inademhaling:

 1. Ademvolumetrainers (incentive spirometer ( I.S.)) visualiseren het ademteugvolume en een aanhoudende maximale inspiratie ook wel Sustained Maximal Inspiration genoemd (SMI);
 2. Ademspiertrainers voor het krachtiger maken van de ademspieren.

Het doel voor COPD patiënten is een verbeterde gaswisseling (ventilatie perfusie ratio) en de preventie tegen complicaties (ontstekingen).

Ademhalingstrainer Lung Volume Exerciser 200 tot 1200 cc/sec per stuk
03905

Aanmoedigingsapparaat voor diepe inademhaling (inspiratie). Regelbare luchtverplaatsing van 200 - 1200 ml/sec. Werken met de Lung Volume Exerciser is longblaasjestraining. Gelijke weerstand bij ingestelde volumekeuze. Dubbelwandige kamer met zwevende aanmoedigingsbal. Voorzien van een 1-richting klep.

€ 10,97

Lung Volume Exerciser met weerstand instelling voor de inspiratie. Des te hoger de weerstand hoe langer de ademteug duurt. Je traint met de Lung Volume Exerciser het maximale longvolume met een doseerbare inademtijd.
Ademhalingstrainer Voldyne 5000 ml per stuk Longvolume
03909

De Voldyne 5000 ml is een individueel trainingsapparaat. In verband met kruisinfecties uitsluitend door 1 persoon te gebruiken. Volumetraining/aflezing tot 5 L ingeademde lucht. Aanmoedigingsapparaat voor diepe inademhaling (inspiratie). Compact, ergonomisch ontwerp. Ingebouwd handvat. Werken met de Voldyne 5000 ml is longblaasjestraining bij volwassenen. De Voldyne verbeterd de gaswisseling (ventilatie per fusie ratio) tussen binnen- en buitenwereld. Betere afgifte van CO2 en opname van O2.

€ 13,71

Voldyne is een aanmoedigingstrainer met een gemiddelde weerstand. Des te hoger de vlotter in de vlotterkamer wordt opgetrokken, hoe intensiever de ademteug is en hoe groter de alveolaire capaciteit wordt. Je traint met de Voldyne het maximale longvolume met een individuele inademtijd.
Triflo II Ademhalingstrainer Longvolume 600-1200 ml/sec per stuk
03904

Aanmoedigingstrainer. Diep inademen - vasthouden - uitademen -rust. 3 balletjes tonen de inhalatiediepte. Drie gekleurde ballen in 3 verschillende kamers. Volume ademhaling van 600 - 1200cc/seconde. Minimum volume wordt in elke kamer getoond. Gemaakt van valbestedig plastic.

€ 9,98

Triflo II is een aanmoedigingstrainer met een gemiddelde weerstand. Des te hoger en langer de 3 balletjes worden opgetrokken, hoe intensiever de ademteug is en hoe groter de alveolaire capaciteit wordt. Je traint met de Triflo II het conditieafhankelijke longvolume met een zo lang mogelijke individuele inademtijd.

Een spirometertest geeft een indruk van het ademvolume dat voor de COPD patiënt haalbaar is

De doelen van de ademvolumetrainers voor COPD patiënten zijn:

 1. Vergroten van het ademteugvolume
 2. Verbetering van het longtoilet waardoor een betere ventilatie ontstaat
 3. Preventie tegen atelectase met mogelijke gevolgen voor een longcollaps en ontsteking
 4. Positief beïnvloeden van de adembewustwording

Spirometers in het assortiment van Premed

De Spirometer is een instrument om de longcapaciteit te meten van 1 - 7 liter.
Spirometer Micro I digitaal
05370

De Micro I Digitale Spirometer is zeer eenvoudig in het gebruik en meet FEV1, FEV6, FVC, FEV1/FEV6, FEV1/FVC, PEF, FEF25-75, FEF75, FEF25. Meetresultaten kunnen in getal en als percentage worden weergegeven en de Micro I is te bedienen via een touchscreen. Voldoet aan de eisen van de ATS/ERS werkgroep (Standardisation of lung function testing 2005 Eur Respir J 2005; 26: 319-338, tabel 6). De Micro I wordt geleverd in een beschermkoffer.

€ 568,70

Micro I Digitale Spirometer is zeer eenvoudig in het gebruik en meet FEV1, FEV6, FVC, FEV1/FEV6, FEV1/FVC, PEF, FEF25-75, FEF75, FEF25
Spirometer MicroLoop MK8 Digitaal draagbaar
05256

Een draagbare portable spirometer, klein, handzaam , gemaakt voor de professionele gebruiker en voorzien van een meer kleuren touchscreen, waarvan de zichthoek verbreed is. Het scherm van de is de MicroLoop MK8 heeft een hoge resolutie voor een scherp beeld. De MicroLoop MK8 is geschikt voor lage ademhalingsstromen bij COPD- en astmapatiënten. Het aanraken van pictogrammen maakt het zoeken naar instellingen uiterst eenvoudig. Met behulp van de styluspen, te vergelijken met een computermuis met een grafisch tableau, kan tekst in de vorm van opmerkingen en rapportage gemakkelijk worden ingebracht. De MicroLoop MK8 wordt standaard geleverd met een dockingstation (oplaadstation).
Niet beschikbaar
MicroLoop MK8 is een draagbare portable spirometer, klein, compleet en gemaakt voor de professionele gebruiker
Micro (Digitale Portable Spirometer)
02549

Europa´s nr. 1 spirometer. Weergave FEV1 en FVC. Handzaam, lichtgewicht en portable. Gebruiksvriendelijk, eenvoudig te reinigen. Voldoet aan alle huidige standarisaties. Geleverd in handige draagkoffer. Voorzien van accessoires. Geen - user calibration - vereist.
Niet beschikbaar
Micro is een handzame, lichtgewicht en portable Spirometer voor weergave van FEV1 en FVC..

Wanneer de spierconditie van de patiënt het niet toelaat om krachtig in te ademen kan een spiertrainer voor de inademhaling ondersteuning geven.

De belangrijkste doelen van een spiertrainer zijn:

- Trainen van het uithoudingsvermogen

- Toename van de kracht van de ademspieren

- Verbeteren van de adembewustwording

Spiertrainer in het assortiment van Premed

Ademhalingstrainer Threshold IMT Positive Inspiratory Muscle Trainer
02555

De Threshold IMT is een klepgestuurde 1-richting weerstandstrainer met instelbare weerstandsdrempel. Geeft verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht en ademhalingsgevoel. Met mondstuk, neusclip en instructieboekje. Gemakkelijk te reinigen. Geschikt voor 1 persoon

€ 36,90

Indicaties voor de ademhalingstrainer is:
- Preoperatieve training van de pulmonale conditie
- COPD

Voor training met de Threshold IMT is een klein longfunctie onderzoek nodig (maximale inademingskracht). Voor dit functieonderzoek kunt u gebruik maken van de MicroRPM om de mond- en neusdruk te monitoren.

Patiënten met een verhoogd risico op pulmonale complicaties na thoracale chirurgie trainen met de Threshold IMT ter verbetering van de conditie.
MicroRPM Draagbare digitale respiratie drukmeter voor mond en neus
02554

De MicroRPM is een lichtgewicht, portable monitor voor respiratoire spierkracht voor mond en neusdrukmetingen (MIP, MEP en SNIP). Op de Micro RPM past de pulmonaal bacterie filter van 22 mm met daarbij siliconen bit mondstuk. Op de Micro RPM passen geen wegwerpmondstukken op.

€ 1.512,50

De Draagbare MicroRPM MIP meet de ademhalingsspierkracht voor ademhalingsrevalidatieprocessen van COPD- en astmapatiënten. Het meet
- Maximum Inspiratory Pressure= PI max,
- MEP (Maximum Expiratory Pressure= PE max) en
- SNIP (Sniff Nasal Inspiratory Pressure).
Het digitale display toont de waarden in cmH2O.

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399