• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Diverse longtrainers en ademhalingstrainers in het assortiment van Premed

Nederland telt 320.000 mensen met COPD. Dat dit grote aantal patiënten nog zal toenemen is vrijwel zeker. Het is van belang om patiënten met COPD in goede conditie te houden. Bij patiënten die geopereerd zijn of in een slechte conditie verkeren, worden ademhalingstrainers gebruikt. Het is belangrijk om dagelijks ademhalingsoefeningen te doen. Ook Covid-19 is een veroorzaker van veel long problematiek. De corona-patienten hebben vaak ook veel klachten aan hun luchtwegen en is de longcapaciteit enorm afgenomen. Ook voor deze patienten die besmet zijn geweest met het corona-virus is het belangrijk om met ademhalingsoefeningen aan de gang te gaan.

Preventieve training voor een groter longvolume kan pulmonale complicaties na thoracale- en abdominale operaties voorkomen (G. Smetana, hoogleraar bij Harvard Medical School, beschrijft in The Annals of Internal Medicine). Complicaties ontstaan door de ingreep zelf of door de anesthesie. Hierbij is de kans groot dat delen van de long ineenschrompelen (collaberen). Op oudere leeftijd zijn de complicaties voor respiratoire insufficiëntie 4 tot 6 keer zo groot. Ademvolumetrainers geven hiermee een optimale ontplooiing van de longblaasjes (alveoli) ter voorkoming van het ineenklappen van deze longblaasjes (atelectasen).

Ademvolumetrainers, voor het doen van een ademhalingsoefening, worden geadviseerd ter voorkoming van atelectasen, zowel pre- als postoperatief en bij COPD. Op deze manier is ademhalings therapie essentieel.

Er bestaan 2 soorten trainers voor de inademhaling:

 1. Ademvolumetrainers (incentive spirometer ( I.S.)) visualiseren het ademteugvolume en een aanhoudende maximale inspiratie ook wel Sustained Maximal Inspiration genoemd (SMI);
 2. Ademspiertrainers voor het krachtiger maken van de ademspieren.

Het doel voor COPD patiënten is een verbeterde gaswisseling (ventilatie perfusie ratio) en de preventie tegen complicaties (ontstekingen).
Zo zijn dus ademhalingsoefeningen voor hyperventilatie, ontspanning en stress, maar heel belangrijk voor patienten met COPD.

Ademhalingstrainer Lung Volume Exerciser 200 tot 1200 cc/sec per stuk
03905

Aanmoedigingsapparaat voor diepe inademhaling (inspiratie). Regelbare luchtverplaatsing van 200 - 1200 ml/sec. Werken met de Lung Volume Exerciser is longblaasjestraining. Gelijke weerstand bij ingestelde volumekeuze. Dubbelwandige kamer met zwevende aanmoedigingsbal. Voorzien van een 1-richting klep.

€ 12,77

Lung Volume Exerciser met weerstand instelling voor de inspiratie. Des te hoger de weerstand hoe langer de ademteug duurt. Je traint met de Lung Volume Exerciser het maximale longvolume met een doseerbare inademtijd.
Ademhalingstrainer Voldyne 4000 ml Longvolume Trainer
06184

De Voldyne 4000 ml is een individueel trainingsapparaat. In verband met kruisinfecties uitsluitend door 1 persoon te gebruiken. Volumetraining is afleesbaar tot 4 L ingeademde lucht. De voldyne 4000 is een aanmoedigingsapparaat voor diepe inademhaling (inspiratie). 

€ 15,95

Voldyne is een aanmoedigingstrainer met een gemiddelde weerstand. Des te hoger de vlotter in de vlotterkamer wordt opgetrokken, hoe intensiever de ademteug is en hoe groter de alveolaire capaciteit wordt. Je traint met de Voldyne het maximale longvolume met een individuele inademtijd.
Airofit Active Ademhalingstrainer
06198

De Airofit Active is een longtraining apparaat wat zorgt voor een weerstand bij de in- en uitademing. De Airofit kan worden ingezet om je gezondheid, algemeen welzijn en/of fysieke prestaties te verbeteren.

€ 99,95

De Airofit Active is een longtraining apparaat wat zorgt voor een weerstand bij de in- en uitademing. De Airofit kan worden ingezet om je gezondheid, algemeen welzijn en/of fysieke prestaties te verbeteren.

Een spirometertest geeft een indruk van het ademvolume dat voor de COPD patiënt haalbaar is

De doelen van de ademvolumetrainers voor COPD patiënten zijn:

 1. Vergroten van het ademteugvolume
 2. Verbetering van het longtoilet waardoor een betere ventilatie ontstaat
 3. Preventie tegen atelectase met mogelijke gevolgen voor een longcollaps en ontsteking
 4. Positief beïnvloeden van de adembewustwording

Spirometers in het assortiment van Premed

Vitalograph Micro spirometer
06195

De Vitalograph Micro Spirometer is een zeer nauwkeurig. De handheld spirometer is geschikt voor het uitvoeren van een volledige spirometrie. Het full colour touchscreen en duidelijke audio opties geven direct feedback op de metingen. Navigeer eenvoudig via duidelijke iconen, weergave van de drie meest geslaagde testst en weergave van de Flow volume- en volume tijd curves.

€ 869,00

De Vitalograph Micro Spirometer is een zeer nauwkeurig. De handheld spirometer is geschikt voor het uitvoeren van een volledige spirometrie. Het full colour touchscreen en duidelijke audio opties geven direct feedback op de metingen. Navigeer eenvoudig via duidelijke iconen, weergave van de drie meest geslaagde testst en weergave van de Flow volume- en volume tijd curves.

Wanneer de spierconditie van de patiënt het niet toelaat om krachtig in te ademen kan een spiertrainer voor de inademhaling ondersteuning geven.

De belangrijkste doelen van een spiertrainer zijn:

- Trainen van het uithoudingsvermogen

- Toename van de kracht van de ademspieren

- Verbeteren van de adembewustwording

Spiertrainer in het assortiment van Premed

Ademhalingstrainer Threshold IMT Positive Inspiratory Muscle Trainer
02555

De Threshold IMT is een klepgestuurde 1-richting weerstandstrainer met instelbare weerstandsdrempel. Geeft verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht en ademhalingsgevoel. Met mondstuk, neusclip en instructieboekje. Gemakkelijk te reinigen. Geschikt voor 1 persoon

€ 38,02

Indicaties voor de ademhalingstrainer is:
- Preoperatieve training van de pulmonale conditie
- COPD
- Covid-19

Voor training met de Threshold IMT is een klein longfunctie onderzoek nodig (maximale inademingskracht). Voor dit functieonderzoek kunt u gebruik maken van de MicroRPM om de mond- en neusdruk te monitoren.

Patiënten met een verhoogd risico op pulmonale complicaties na thoracale chirurgie trainen met de Threshold IMT ter verbetering van de conditie.
MicroRPM Draagbare digitale respiratie drukmeter voor mond en neus
02554

De MicroRPM is een lichtgewicht, portable monitor voor respiratoire spierkracht voor mond en neusdrukmetingen (MIP, MEP en SNIP). Op de Micro RPM past de pulmonaal bacterie filter van 22 mm met daarbij siliconen bit mondstuk. Op de Micro RPM passen geen wegwerpmondstukken op.

€ 1.557,88

De Draagbare MicroRPM MIP meet de ademhalingsspierkracht voor ademhalingsrevalidatieprocessen van COPD- en astmapatiënten. Het meet
- Maximum Inspiratory Pressure= PI max,
- MEP (Maximum Expiratory Pressure= PE max) en
- SNIP (Sniff Nasal Inspiratory Pressure).
Het digitale display toont de waarden in cmH2O.

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399