• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat voor soort polsbraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment polsbraces. Voor verschillende klachten of blessures, voor verschillende sporten, voor volwassenen of kinderen.

Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan het kneuzen van de pols, maar ook bij overbelasting van pezen van de pols. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De kneuzing van de pols kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden.  Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan een situatie na een polsoperatie. Daarnaast kan het bij een polsblessure voorkomen dat ook de duim of de vingers steun nodig hebben.
Een polsbrace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt na een blessure of eventueel preventief.  Belangrijk is dan om welke sport het gaat en of het wel lekker zit.

Welke polsbrace kunt u het beste kiezen?

Polsklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een zeer uitgebreid assortiment polsbraces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 4 categorieën, namelijk

 • polsbrace zwaar
 • polsbrace licht
 • polsbrace met duim,
 • polsbrace met vingers.,

Voor meer uitleg omtrent het verschil in braces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Wat zijn de belangrijkste polsbraces?

Zware polsbrace

In deze categorie zijn de GM Comfort Brace (00780) en de Basko Wrist Lancer Polshandbrace (05846) de beste. Beide zijn makkelijk met 1 hand aan te trekken, hebben beide een trekveter snelsluiting en komen qua prijs redelijk overeen.

Lichte Polsbrace

In deze categorie zijn de Push Sports Polsbrace (05858) en de Polsbrace Ortho Medical (09010) de beste. Hierbij geeft de Push goed steun en is erg goed te gebruiken binnen het dagelijks leven en bij het sporten. De Ortho Medical is dan een iets vollere brace, maar wel weer wat stabieler.

Polsbrace met duim

In deze categorie zijn de Bauerfeind Manuloc Rhizo (05298) en de Polsbrace Airmed (05994), met los bij te bestellen duim immobilisator de beste braces. Hierbij is de Bauerfeind de meest stevige brace. Maar ook de Airmed is erg stabiel en heeft het voordeel dat de brace zowel met als zonder duim deel te gebruiken is.  

Polsbrace met vingers

In deze categorie zijn de Bauerfeind polsbrace Manuloc long Plus met vingerfixatie (05874) en de Immobilisatie Spalk Hand en Pols Ortho Medical (09014) de beste braces. Dit zijn braces die ingezet kunnen worden bij volledige immobilisatie van hand en pols. De Bauerfeind is dan het best als de vingers enigszins gestrekt moeten blijven. Bij de Ortho Medical blijven de vingers juist iets meer gebogen. Het is maar net wat voor uw klachten belangrijker is.

TFCC brace

Niet specifiek in een categorie, maar wel te verkrijgen bij Premed is de TFCC brace. Deze is bedoeld bij klachten van een stukje kraakbeen aan de pinkzijde van de pols. Hierbij heb je de Polsbrace Wristwidget (05571) en de TFCC Polsbrace Ortho Medical (09018). Het zijn vergelijkende braces, waarbij de Wristwidget al langer op de markt is.

De beste polsbraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede polsbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Polsbrace GM Comfort
00780

De GM Comfort Brace is een brace voor de pols die makkelijk aan te trekken is. De brace heeft een enkelvoudige snelsluiting met aantrekkende veters. Met de insteekmouw gemakkelijk aan te trekken. De brace heeft extra versteviging aan zowel handpalm als handrug en is gemaakt van kunstleder. Prijskwaliteit ZEER gunstig!

€ 45,73

Polsbrace Wrist Lacer
05846

De Polsbrace Wrist Lacer bevat een trekveter-snelsluiting. Het is de ideale sluiting bij een beperkte handfunctie en/of krachtverlies. Een gebruiksvriendelijke keuze, waarvoor u met de onderstaande filters eenvoudig de juiste keuze maakt.

€ 41,53

Polsbrace Push Sports
05858

De Push Sports Polsbrace stabiliseert functioneel het polsgewricht met stevige baleinen. Bij de Sports Polsbrace van Push is de handpalm vrij. Een elastische wikkelband ondersteunt de stabiliteit van de Push Sports Polsbrace en geeft compressie (druk) op het polsgewricht.

€ 41,15

Overbelasting Polsbrace Ortho Medical
09010

De Polsbrace Ortho Medical is een stevige polsbrace die comfortabel zit en veel steun biedt aan de pols. Zo kan de pols goed tot rust komen, maar toch worden gebruikt in het dagelijks leven. De polsbrace is goed ademend, met stevige baleinen en heeft klittenbandsluiting.  Welke maat heb ik nodig? Meet de omtrek van de pols, in de tabel is te zien welke maat je nodig hebt.

€ 36,95

Bauerfeind polsbrace ManuLoc Rhizo duimfixatie
05298

Wanneer er sprake is van extra bescherming en stabiliteit voor de pols en duim geeft de ManuLoc Rhizo orthese extra rust die nodig is na medische ingrepen, slijtageklachten (artrose), hypermobiliteit en na ongevallen. Deze orthese beperkt niet alleen het buigen en strekken, maar ook het zijwaarts bewegen van de pols (radiale en ulnaire abductie/deviatie) en het bewegen van de duim in het zadelgewricht en/of basisgewricht van de duim (oppositie, repositie, abductie en adductie). De ManuLoc Rhizo is gemakkelijk aan- en uit te trekken en is comfortabel in het dragen. Een open materiaal structuur zorgt voor een goede ventilatie.

€ 76,26

Polsbrace Airmed
05994

Deze polsorthese is bedoeld als ondersteuning bij polsklachten en is zowel geschikt voor conservatieve als ook voor postoperatieve behandeling. De polsbrace is met een handig accessoire eenvoudig uit te breiden tot een polsorthese met gesloten duim.

€ 46,38

Immobilisatie Spasme Spalk Hand en Pols OM
09014

De Ortho Medical Functional Resting Splint is een immobilisatie spalk voor de onderarm, pols, vingers en duim. De immobilisate spalk van Ortho Medical is gemaakt van een zachte schuimvulling aan de binnenzijde wat een comfortabel gevoel geeft aan de hand. De immobilisatie spalk is vast te zetten door middel van zachte klittenbanden.  Welke maat heb ik nodig? Meet de omtrek van de pols, in de tabel is te zien welke maat je nodig hebt.

€ 39,95

Wrist Polsbrace TFCC Widget
05571

Algemene informatie TFCC widget voor de wrist: Het TFCC is een ingewikkelde anatomische constructie van banden, een pees, een handwortelbeentje en een stuk kraakbeen (discus/meniscus) die de ruimte aan de pinkzijde van de pols opvult. De functie van de TFCC stabiliseert de gewrichten tussen het spaakbeen, de ellepijp en de handwortel. Het effect en de functie van het stukje kraakbeen (discus/meniscus) is een stootkussen tussen het polsgewricht en de onderarm dat de kracht opvangt wanneer men op de uitgestrekte hand en pols steunt of valt . TFCC klachten kunnen acuut ontstaan en chronisch worden.  Bij bepaalde sporten komen TFCC letsels frequent voor, zoals bij tennis, golf, hockey, boksen, fitness, turnen en polsstokspringen.  Een fractuur van de kop van de ellepijp (processus styloïdeus ulnae) geeft dikwijls pijnklachten in de driehoek van de TFCC. Slijtage in de TFCC komt op oudere leeftijd voor.    De Widget geeft steun aan de TFCC klacht die optreedt wanneer de pols naar de richting van de pink bewogen wordt (ulnair abductie/deviatie), maar ook bij draaien en/of tillen met de pols en/of bij het steunen op de gestrekte hand/pols.  
Niet beschikbaar
TFCC Polsbrace Ortho Medical
09018

De ondersteunende TFCC polsbandage van Ortho Medical is geschikt voor pijnklachten aan de pinkzijde van de pols, die verergeren bij het steunen op de hand of waarbij soms een klikkende geluid te horen is bij het draaien van de onderarm. De ortho medical TFCC bandage is speciaal ontwikkeld voor Triangulaite FibroCartilage Complex (TFCC).  Bestel hier eenvoudig uw TFCC polsbrace
Niet beschikbaar

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399