• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Wat voor soort elleboogbraces zijn er?

Premed heeft een uitgebreid assortiment elleboogbraces. Deze worden met name gebruikt bij overbelasting van de pezen rond de elleboog. Vaak gaat het hier om een tenniselleboog of een golferselleboog. Bij deze blessures maakt het, ondanks het verschil in pijnlocatie, niet uit welke brace je kiest. Een elleboogbrace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt met sporten na een blessure of eventueel preventief.
Premed heeft ook een brace dat als het om problematiek van het ellebooggewricht gaat. Dit is een brace waar dus ook het hele gewricht wordt beschermd en  waar ook de strekking kan worden beperkt.

Welke elleboog brace kunt u het beste kiezen?

Elleboogklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een uitgebreid assortiment elleboogbraces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 3 categorieën, namelijk

 • tenniselleboog/golferselleboog,
 • elleboogbrace compressie,
 • elleboogbrace gewricht.

Voor meer  uitleg omtrent het verschil in braces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Wat zijn de favorieten per soort elleboog brace?


>

Tenniselleboogbrace of golferselleboogbrace

In deze categorie zijn Elleboog Push Sports (05857), Elleboogbrace Push Med Epi (02926) en de Elleboogbrace Ortho Medical (volgt). Alle 3 de braces geven erg goed steun, waarbij de Push Sports en de Ortho Medical wat smaller van vorm zijn, hierdoor net wat prettiger zitten en goed te gebruiken zijn bij sport. De Push Med Epi is goed te gebruiken binnen het dagelijks leven.

>

Elleboogbrace compressie

De Elleboog Epitrain (00189) en de Elleboogbandage GM Lycra (04079) zijn in deze categorie de beste braces. Hierbij geeft de Epitrain de meeste ondersteuning en heeft ook een drukpelotte. Hier is het prijsverschil dan ook wel naar.

>

Elleboogbrace gewricht

Hier is de Elleboogbrace Push Med met Strekbeperker de beste oplossing als het gewricht goed beschermed moet worden. (02925).

De beste elleboogbraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede elleboogbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Elleboogbrace Push Sports
05857

De elleboogbrace van Push Sport biedt de nodige ondersteuning bij een tennisarm of golfarm. Het zorgt voor een betere ontlasting van de aanhechting van de pezen van de onderarm. Dit vermindert pijn en bevordert het herstel. De elleboogbrace dient ter voorkoming van sportblessures of om de elleboog te ondersteunen. De Push Sports elleboogbrace wordt bij een tennisarm/ tenniselleboog aan de buitenzijde van de elleboog gedragen. Bij een golfarm/ golfelleboog is het belangrijk om de brace aan de binnenzijde van de elleboog te dragen.

€ 24,67

Elleboogbrace Push med Epi
02926

Een bijzondere elleboogbrace voor een tenniselleboog en een golfelleboog is de Push Med Epi. Deze elleboogbandage richt zich op de mechanische ontlasting van aanhechtingspunten. De drukpelotte (drukkussen) is vervaardigd van een polymeer en zorgt ervoor dat de Push Med Epi niet kan afglijden. Met een kunststof verstevigingelement zorgt deze tenniselleboog brace of golfelleboog brace voor een perfecte drukverdeling. Het gebruik van de Push Med Epi is gemakkelijk met 1 hand in te stellen

€ 53,30

Elleboogbrace EpiTrain
00189

De elleboogbandage EpiTrain heeft siliconen drukpelotten aan strek- en buigzijde van de onderarm. Een golf- en tenniselleboog zijn indicaties voor een EpiTrain.

€ 62,76

Elleboogbrace GM Lycra kleur beige
04079

De GM Elleboogbandage is een compressiebandage (druk) bij zwelling, zoals na een ongeval of (sport)blessure, bij reumatoïde artritis en artrose van het ellebooggewricht. Deze bandage geeft geen stabiliteit en is niet voorzien van een drukpelotte (drukkussen), waardoor hij niet geschikt is voor een tenniselleboog of golfelleboog.

€ 20,76

Elleboogbrace Push Med Met Strekbeperker
02925

De Push med Elleboogbrace voorkomt overstrekken van het ellebooggewricht. Een Push med Elleboogbrace kan gemakkelijk worden ingesteld om overstrekken en pijnklachten te voorkomen. Een Push med Elleboogbrace is anatomisch gevormd en voorzien van siliconen strips om de elleboogbrace niet af te laten glijden.

€ 119,73

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399