• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 15u

Meer informatie over een spierscheur

Spierscheuring doet zich voor wanneer overmatige kracht op de spieren wordt uitgeoefend. Meestal gaat dit gepaard met een hoorbare/voelbare knap. Dit geeft vaak direct een scherpe pijn en soms zwelling en/of een bloeduitstorting. Het komt ook voor dat de spier net niet scheurt en dan is het een overrekking van de spier. Het gebeurt meestal bij plotseling starten en stoppen tijdens het sporten, een snelle richtingsverandering of als de spier overrekt. Bij de arm kan dit zijn bij een worpbeweging of abrupte beweging, tijdens een val of op oudere leeftijd ook spontaan.


Bovenbeen

De hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van het bovenbeen, met de voornaamste functie het buigen van de knie. De quadriceps zijn de spieren aan de voorkant, die zorgen voor het strekken de knie. De spierscheuring gebeurt meestal bij het plotseling starten en stoppen tijdens het sporten, een snelle richtingsverandering of als de spier overrekt. De producten die Premed te bieden heeft kunnen ook preventief gebruikt worden na de blessure of bij het weer opbouwen van de sport of werkzaamheden.


Klik HIER voor de beste producten bij spierscheur bovenbeen.

Kuit

De kuitspier is in het onderbeen de spier die nog wel eens kan scheuren. Dit wordt dan vaak een zweepslag genoemd, het lijkt dan of je een trap tegen je kuit krijgt. De functie van de kuit is de afzet tijdens het looppatroon. Het is een spier die soms explosief moet functioneren en hierdoor kwetsbaar is. Binnen het assortiment van Premed zijn er producten om de spierscheuring te ondersteunen. Deze producten kunnen ook preventief gebruikt worden na de blessure bij het weer opbouwen van de sport of werkzaamheden.


Klik HIER voor de beste producten bij spierscheur.

Achillespees

Wanneer er een spierscheur plaatsvindt in het onderbeen en zit dit onder de bolling van de kuit dan is het vaak de achillespees die is gescheurd. Een gescheurde achillespees of achillespeesruptuur is een geheel of gedeeltelijke scheuring van de achillespees. Meestal voelt het moment van een dergelijke scheuring als een schop of klap tegen de kuit. De scheuring kan gebeuren tijdens belasting van de pees, maar kan ook bij relatief zeer kleine bewegingen plotseling ontstaan. Bij volledige afscheuring is de kuitspier niet meer verbonden met de voet. De behandeling kan operatief of conservatief zijn. In beide gevallen is een brace de ideale ondersteuning voor de pees tijdens het herstel of tijdens de opbouw van het sporten of werkzaamheden.


Klik HIER voor de beste producten bij achillespeesscheur.

Schouder

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren en pezen. Bij een spierscheur van de schouder is het vaak een cuff ruptuur, dit is een scheur in een van de pezen. Een andere pees die kan scheuren is de bicepspees, dit is de pees van de spierbal. Er kan sprake zijn van een gedeeltelijke (partiële) of een complete scheur. Een scheur ontstaat bij een te krachtige beweging, na een ongeval of bij het uit de kom gaan van de schouder. Ook komt het voor bij slijtage van de pees door het ouder worden. De scheur kan dan spontaan ontstaan. De symptomen zijn pijn, stijfheid, verminderde beweeglijkheid en kracht. Soms is er ook uitstraling in de arm.


Klik HIER voor de beste producten bij spierscheur schouder.

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399