• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Rugklachten bij jongeren

De rug bij de jeugd heeft het zwaar te verduren. Naast het veel zitten in de klas, hangt de jeugd ook nog uren thuis onderuit op een bank of stoel. Dit terwijl de jeugd in het verleden alleen maar buiten was en in bomen klom. Chillen, hangen en gamen is nu de favoriete bezigheid van schoolgaande kinderen. Het bankhangen met een telefoon, tablet of controler is een behoorlijke belasting op de rug.
De passieve houding leidt tot verlies aan spierkracht, het verstijven van spieren, vervorming van gewrichten en uiteindelijk verplaatsing van botdelen. Dit met als gevolg een behoorlijk kromme rug. Ook een scoliose kan tot de gevolgen behoren.
Belangrijk te weten dat de kromme rug ook van invloed is op de rest van het lichaam. Het hoofd en de schouders hangen daarin mee naar voren, wat van invloed kan zijn op het bewegen van de schouder. De kromming in de rug heeft ook invloed op de groei van de benen. De knieën kunnen een O stand gaan aannemen. Ook kan de bolling van de rug gevolgen hebben voor de organen. Het middenrif kan in de verdrukking komen, wat klachten kan geven bij de spijsvertering. Ook de longen kunnen in de verdrukking komen, wat ademhalingsproblemen tot gevolg kan hebben.


Wat zijn de mogelijke oplossingen bij rugklachten bij jongeren?

Naast beter zitten, meer bewegen en lenigheidsoefeningen zijn er ook een aantal producten die essentieel zijn om een kromme rug te verhelpen of te voorkomen. Er is een tweedeling in producten, namelijk de actieve en passieve producten. Bij actieve producten moet gedacht worden aan Zitkussen Sissel SitFit Plus (02794), Balkussen Dyn Air Togu (00260) of Zitbal Sit-n-Gym (04059). Dit zijn producten die gebruikt kunnen worden om oefeningen te doen om actief en dus beter te zitten. Ook kunnen deze producten gebruikt worden in huis op te zitten, bijvoorbeeld tijdens werk, maar ook in de woonkamer of keuken. Kijk op de site voor meer verschillende soorten ZITBALLEN. Voor wat betreft de passieve producten zijn de Scoliose Rugrechthouder Ortho (09016) of voor kinderen de Rugrechthouder Kinderen Reh4kids (06117) de meest belangrijke. Aangezien het best heel lastig is om voortdurend op de houding te letten of om uren op een oefenbal te zitten is de rugrechthouder ideaal. Deze houdt eventueel gedurende de hele dag de rug recht.
De combinatie van de actieve en passieve producten is natuurlijk de beste oplossing.


De beste producten bij rugklachten bij jongeren

We hebben de besproken producten die zijn in te zetten bij rugklachten bij jongeren nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.


Scoliose Rug Rechthouder Ortho Medical
09016

De rugrechthouder is een brace die een vergrote kromming van de bovenrug weet te corrigeren. Het is een veel voorkomend probleem dat de rug een overmatige kromming heeft. Dit kan erfelijk zijn, maar komt ook juist voor bij teveel inactiviteit of bijvoorbeeld gamen bij kinderen. Door de rechthouder van Ortho Medical te dragen wordt de rug ondersteund om deze kromming te verminderen. Welke maat heb ik nodig? Meet de omtrek van uw borst, net onder de oksels. In de tabel kunt u zien welke maat u nodig heeft.

€ 29,95

Rugrechthouder Kinderen Reh4Kids
06117

De rugrechthouder van Reh4Kids is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De ventilerende rugbrace is een ondersteunende rechthouder voor de rug en schouders. De rechthouder is voorzien van 2 baleinen aan de achterzijde voor extra ondersteuning.   

€ 41,95

Zitkussen Sissel SitFit Plus
02794

Voor actief en comfortabel zitten. Met de ronde zijde naar voren voor actief zitten. Met de rechte zijde voor, voor comfortabel zitten. Voor jong en oud. 1maat. Inclusief pomp.

€ 35,10

Balkussen Dyn Air Togu Ø33cm zitkussen volw
00260

In de oefentherapie te gebruiken voor spierversterkende-, coördinatie- en balanceoefeningen. Voor zitten zeer geschikt omdat het de lichaamseigen bewegingen niet abrupt stopt. Door het dynamisch zitten ontstaat oefening ter stabilisering van de wervelkolom. In kruiphouding oefenen op 4 balanskussens stimuleert het evenwichtgevoel en versterkt de rug-, bil- en buikspieren. Staan op 1 balanskussen bevordert de enkelbalans.

€ 30,50

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399