• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 15u

Meer informatie over een overbelasting

Overbelasting kan ontstaan door kortdurende zware belasting of langdurige lichte belasting. In beide gevallen kan dit klachten geven aan spieren, pezen en gewrichten. Voorbeelden van kortdurende zware belasting zijn te zwaar of op een verkeerde manier tillen. Maar denk ook aan lang tuinieren of klussen in huis als u dat niet gewend bent. Of beginnen met sporten zonder warming up of te enthousiast weer gaan sporten na lang niks gedaan te hebben.
Bij langdurige lichte belasting valt te denken aan computerwerk, zitten met een verkeerde houding, lang staan, maar ook stress.


Onderbeen

Een achillespees overbelasting is een pijnlijke irritatie van de pees, die tussen de grote kuitspier en het hielbeen loopt. Een achillespees overbelasting ontstaat meestal bij overmatige belasting van de achillespees bij het sporten. Ook schoenen met te stijve zolen of een te zacht hielstuk kunnen een vergrote spanning op de pees veroorzaken en daarmee een overbelasting in de hand werken of verergeren. Verder kunnen ook een matige doorbloeding, beenlengteverschil, instabiele enkels of een te harde ondergrond een reden voor het ontstaan van een achillespees overbelasting zijn. Typerend bij de blessure is ochtend- of startstijfheid. Vaak in combinatie met zwelling of een verdikking. Veelal is een overbelaste achillespees een achillespeesontsteking.
Ook fasciitis plantaris is een veel voorkomende overbelasting in het onderbeen. Bij fasciitis is het dus in het verloop van de pees. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. Dit is een overbelasting van de peesplaat onder de voet, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat.

Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting onderbeen.

Elleboog

Bij overbelasting van de elleboog moet gedacht worden aan een overmatig gebruik van de spieren en pezen van de pols die aanhechten aan de elleboog. Overbelasting van de pezen die aanhechten aan de binnenste elleboogknobbel noem je een golferselleboog. Bij een overbelasting van de pezen aan de buitenste elleboogknobbel noem je een tenniselleboog. Door een overbelasting kunnen er scheurtjes in de pezen ontstaan, met een ontstekingsreactie tot gevolg.


Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting elleboog.

Knie

De knie bestaat uit de verbinding bovenbeen met het onderbeen, met in het gootje van het bovenbeen de knieschijf. Tussen onderbeen en bovenbeen liggen 2 menisci en wordt het gewricht bij elkaar gehouden door de knie- en kruisbanden. Tevens hechten er rondom de knie verschillende pezen van spieren aan. Deze zorgen voor de actieve stabiliteit en voor het bewegen van de knie. Op het moment dat deze spieren/pezen teveel of verkeerd worden gebruikt kunnen ze overbelast raken. Ook het kniegewricht zelf of de knieschijf kan overbelast raken. Voor deze verschillende soorten van overbelasting heeft Premed verschillende producten om deze klachten te verminderen en te ondersteunen.

Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting knie.

Duim

Een overbelasting van de duim is een pijnlijke aandoening van de pezen onderaan de duimbasis. De koker dat om de pezen zit, wat voor bescherming zorgt, raakt ontstoken en belemmert de bewegingsmogelijkheden door zwelling en pijn. Deze ontsteking wordt ook wel Quervain genoemd. de klachten worden veroorzaakt door herhaaldelijke of langdurige bewegingen, zoals hanteren van de muis van de computer, werken in de tuin of breien. Ook komt het opvallend veel voor bij jonge moeders die het kind te voorzichtig/ krampachtig vastpakken. Premed heeft verschillende braces om deze klachten tegemoet te komen.

Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting duim.

Rug

De rug is zeer gevoelig voor overbelasting. Bij te zware belasting kunnen de spieren en gewrichten opspelen. Het kan in de rug schieten of je kan achteraf veel stijvigheid ervaren. Ook komt het voor dat de rug uitstraling in het been of de arm kan geven.
De rug kan verder ook overbelast worden door te lange eenzijdige belasting, zoals bijvoorbeeld kantoorwerk of te lang onderuit zitten op de bank. Ook hierdoor kan de rug verstijven en allerlei klachten geven.

Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting rug.

Pols

Een pees rond de pols is het verlengstuk van de spier in de onderarm die voor de bewegingen van de pols zorgt. Een pees is altijd minder goed doorbloed dan een spier, waardoor er bij overbelasting makkelijk een ontsteking kan ontstaan. Rond de pols zitten verschillende pezen die overbelast kunnen raken, vaak door herhaalde bewegingen van hand en arm. Dit komt voor bij veel computergebruik, maar ook bij racketsporten en sporters die ballen gooien. Door een overbelasting kunnen er scheurtjes in de pezen ontstaan, met een ontstekingsreactie tot gevolg. Dit geeft pijn, stijfheid en soms ook zwelling en overgevoeligheid.

Klik HIER voor de beste braces bij overbelasting pols.

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399