• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Een achillespees overbelasting is een pijnlijke irritatie van de pees, die tussen de grote kuitspier en het hielbeen loopt. Een achillespees overbelasting ontstaat meestal bij overmatige belasting van de achillespees bij het sporten. Ook schoenen met te stijve zolen of een te zacht hielstuk kunnen een vergrote spanning op de pees veroorzaken en daarmee een overbelasting in de hand werken of verergeren. Verder kunnen ook een matige doorbloeding, beenlengteverschil, instabiele enkels of een te harde ondergrond een reden voor het ontstaan van een achillespees overbelasting zijn. Typerend bij de blessure is ochtend- of startstijfheid. Vaak in combinatie met zwelling of een verdikking. Veelal is een overbelaste achillespees een achillespeesontsteking.
Ook fasciitis plantaris is een veel voorkomende overbelasting in het onderbeen.Bij fasciitis is het dus in het verloop van de pees. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. Dit is een overbelasting van de peesplaat onder de voet, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat.


Welke producten voor het onderbeen kunt u het beste kiezen?

Er zijn maar een paar braces te gebruiken bij een overbelasting van de achillespees, Premed heeft hierin al de beste opgenomen in het assortiment. De beste te gebruiken is de Achillo Train (00161), die naast deze compressie een hakverhoging heeft om de achillespees te ontlasten.
De beste producten bij een fascia plantaris zijn de Strassburg Sock (05747 en 03910) voor in de nacht en een Hielspoor Gelzooltje (05525) voor in het dagelijks leven. Wanneer de klachten aanzienlijk zijn dan kunnen de verschillende producten ook gecombineerd worden.

zware medium lichte brace

De beste producten voor het onderbeen op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor het onderbeen nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Achillespeesbrace AchilloTrain
00161

De AchilloTrain is een rekbare bandage in twee richtingen. Ingeweven visco-elastische para-achillaire pelotte. Minder strak boord ter preventie van stuwing. Ingeweven visco-elastisch hielkussen. Anatomische vormgeving.

€ 75,21

Nachtspalk Strassburg Sock Black hielpijn en Achillespeesontsteking
05747

De originele Strassburg Sock Black, is een zwarte nachtspalk die in een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond voor 98% effectief te zijn bij hielpijn en Achillespeesontstekingen. Deze nachtspalk is tevens in het wit verkrijgbaar. Voor problemen zoals hielspoor is deze zwarte of de witte Strassburg Sock de aanbevolen oplossing.

€ 29,95

Originele Strassburg Sock Nachtspalk voor hielpijn en Achillespeesontsteking
03910

De originele Strassburg Sock geeft aanvullende therapie bij hielpijn zoals hierlspoor en Achillespeespijn. De witte Strassburg Sock Nachtspalk geeft langdurig lage rekspanning. Draagperiode van de Strassburg Sock is ongeveer 2 maanden. Goedkoop en uiterst effectief bij aanhoudende klachten. De Strassburg Sock is er in het wit maar ook in het zwart en bestaat uit een onderbeensok met D-ring en strekband. Combinatie met inleghakken wordt geadviseerd voor een optimaal resultaat.

€ 29,95

Hielspoor Gelzooltjes met softspot Ortho Medical
05525

De ortho Heel cups met spot zijn zachte inleghakken voorzien van een centrale softspot (zachter deel). Het zachtere deel van de ortho Heel cups met spot is blauw gekleurd en volledig geïntegreerd in het siliconen materiaal. Hierdoor ontstaat vermindering van druk en ontlasting van pijn onder de hiel.   Nu 20% korting als u er meer dan 1 afneemt.    

€ 18,21

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399