• GRATIS VERZENDEN
  VANAF €60 INC. BTW

 • DESKUNDIG &
  GRATIS ADVIES

 • RETOUR TOT
  14 DAGEN

 • ALS OP VOORRAAD
  VERSTUREN tot 22u

Een overbelasting van de duim is een pijnlijke aandoening van de pezen onderaan de duimbasis. De koker dat om de pezen zit, wat voor bescherming zorgt, raakt ontstoken en belemmert de bewegingsmogelijkheden door zwelling en pijn. Deze ontsteking wordt ook wel Quervain genoemd. de klachten worden veroorzaakt door herhaaldelijke of langdurige bewegingen, zoals hanteren van de muis van de computer, werken in de tuin of breien. Ook komt het opvallend veel voor bij jonge moeders die het kind te voorzichtig/ krampachtig vastpakken. Premed heeft verschillende braces om deze klachten tegemoet te komen.


Welke duimbraces kunt u het beste kiezen?

Er zijn bij een overbelasting van een pees van de duim, meerdere braces te gebruiken. Als het alleen gaat om de ondersteuning van het duimzadelgewricht dan is Duimbrace CMC Push ortho (05199) de beste. Als de hele duim ondersteunt moet worden, dan is Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace (00179) aan te raden. Wanneer ook de pols ondersteuning nodig heeft dan is Bauerfeind polsbrace ManuLoc Rhizo (05298) een optimale ondersteuning.


zware medium lichte brace

De beste duimbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede duimbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Duimbrace CMC Push ortho
05199

Pijnverlichting, meer stabiliteit, een verbeterde grijp- en handfunctie worden bij slijtageklachten van het basisgewricht van de duim gerealiseerd met de Push CMC orthese.

€ 61,49

Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
00179

Een Bauerfeind RhizoLoc duimorthese geeft bescherming van het basisgewricht (CMC I) van de duim en het duimgewricht (MCP I) bij onvoldoende stabiliteit en artrose.

€ 51,83

Bauerfeind polsbrace ManuLoc Rhizo duimfixatie
05298

Wanneer er sprake is van extra bescherming en stabiliteit voor de pols en duim geeft de ManuLoc Rhizo orthese extra rust die nodig is na medische ingrepen, slijtageklachten (artrose), hypermobiliteit en na ongevallen. Deze orthese beperkt niet alleen het buigen en strekken, maar ook het zijwaarts bewegen van de pols (radiale en ulnaire abductie/deviatie) en het bewegen van de duim in het zadelgewricht en/of basisgewricht van de duim (oppositie, repositie, abductie en adductie). De ManuLoc Rhizo is gemakkelijk aan- en uit te trekken en is comfortabel in het dragen. Een open materiaal structuur zorgt voor een goede ventilatie.

€ 76,26

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399