• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

Wat voor soort kniebraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment kniebraces. Voor verschillende klachten of blessures, voor verschillende sporten, voor volwassenen of kinderen.

Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan een verzwikking van de knie, maar ook bij overbelasting van pezen die aanhechten rond de knie. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De verzwikking van de knie kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden.  Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan situatie na een knieoperatie.

Een brace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt na een blessure of eventueel preventief.  Belangrijk is dan om welke sport het gaat. Of het wel prettig zit of zelfs wel mag om met scharnieren aan de zijkant te sporten. De knie heeft meerdere structuren die in aanmerking kunnen komen voor een brace. Het kan gaan om de meniscus, knieschijf, kniebanden, kruisbanden, knieschijfpees. Voor al deze structuren is een specifieke brace.

Welke kniebrace kunt u het beste kiezen?

Knieklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een zeer uitgebreid assortiment kniebraces. Er zijn bij een blessure aan de knie meerdere structuren die aangedaan kunnen zijn. Voor de meeste structuren zijn er dan ook specifieke braces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 6 categorieën, namelijk:

 • kniebrace artrose,
 • knie zijbandletsel,
 • knieschijf,
 • knieschijfpees,
 • meniscus,
 • sportbandage

Voor meer uitleg omtrent het verschil in kniebraces en hoe Premed deze beoordeeld

klik hier.


zware medium lichte brace

Welke belangrijkste structuren en klachten zijn er voor de kniebrace?

Artrose

In deze categorie zijn Kniebrace push med (02851), Genutrain (00164) en de Kniebrace 3-Tex instapbrace met baleinen (01125) en  de beste braces. Hierbij heeft de push iets stevigere baleinen en wikkelbanden, maar is zeker duurder. Ook de 3-tex heeft iets stevigere baleinen, maar is de genutrain gemaakt van zeer prettig materiaal. 

Bandletsel

In deze categorie zijn de Bioskin Gladiator Sport (05345), Genutrain S (01331), Kniebrace 3-Tex omslag met scharnierspalken (01125) en de Ortho hinged knee brace basic (05792) de beste braces. De Gladiator is de meest stevige brace, maar wel de duurste. Ook de Genutrain is zeer stevig en is dan ook nog eens gemaakt van zeer huidvriendelijk materiaal. De 3-Tex geeft veel steun en juist omdat de brace gemaakt is van stugger materiaal. De Ortho brace is de beste in prijs-kwaliteit.

Knieschijf

In deze categorie zijn de Bioskin Q brace (01623), de Genutrain P3 (00181) en de Kniebrace Push Sports (05862) de beste. De Bioskin weet de knieschijf het meest te stabiliseren. De Genutrain heeft een silicone ring om de patella, wat zeer prettig zit. De Push geeft ook naast de knieschijf ook aan de zijkant van de knie ondersteuning.

Knieschijfpees

In deze categorie zijn de Patellavator Basko (06076), de Kniebrace Push Sports Patellabrace (05859) en de Push med patellabrace (00980) de beste braces. Ze beschikken alle 3 over een extra systeem waardoor de druk extra op de aanhechting van de pees aan de voorkant te leggen is. 

Meniscus

In deze categorie zijn de Bioskin Gladiator Sport (05345) en de Genutrain S (01331) de beste braces. Het voordeel bij de Gladiator is dat deze ook goed gebruikt kan worden bij een combinatie blessure met bandletsel. De Genutrain is naast de optimale stabiliteit zeer vriendelijk voor de huid. Mocht het nodig zijn dat er ook een strek- of buigbeperking ingesteld moet worden dan heeft Bauerfeind ook de Genutrain S Pro (05461).

Sportbandage

In deze categorie zijn de Kniebrace Cellacare Genu Comfort (05971) en de Kniebrace Push Care (05431) de beste braces. De Cellacare heeft naast de zeer goede compressie een ringvormige pelotte. De Push heeft daarentegen weer 2 extra banden.

De beste kniebraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede kniebraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Kniebrace Push Med

02851

De kniestabiliserende Push med Kniebrace geeft druk en steun met bladveerscharnieren (langs elkaar …

€ 133,70

Kniebrace GenuTrain

00164

Bij instabiliteit, zwelling en pijn zorgt de GenuTrain kniebrace voor vermindering van vocht en pij…

€ 64,95

Kniebrace GenuTrain S

01331

De actieve GenuTrain S ondersteunt het kniegewricht bij lichte instabiliteit, artritsis of gonartro…

€ 139,95

Kniebrace Push Sports

05862

De Push Sports Kniebrace ondersteunt het kniegewricht en de knieschijf bij een licht instabiel gevo…

€ 87,95

Kniebrace Push Care

05431

Een Push care Kniebrace verhoogt het stabiliteitsgevoel door extra druk (compressie) te geven op he…

€ 80,15

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399