• GRATIS VERZENDEN
  VANAF € 60 INCL BTW

 • DESKUNDIG
  ADVIES

 • GROOT
  ASSORTIMENT

 • SNELLE
  LEVERTIJD

Winkelmand

Hielpijn

Meest voorkomende oorzaken voor hielpijn

haglundse exostose

Een haglundse exostose is een botuitsteeksel aan de achterzijde van het hielbeen. Het is een verdikking die men vaker heeft, maar niet perse klachten hoeft te geven. Hij verdikt door overmatige druk en/of wrijving van de hak tegen de schoen. Vaak is het de slijmbeurs die er overheen ligt die ook dikker kan worden en dan de klachten geven. Premed heeft verschillende producten die bij deze klachten gebruikt kunnen worden.

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat die onder de voet zit en aanhecht aan het hielbeen. Vaak wordt deze klacht verward met fasciitis plantaris, maar dit is alleen wanneer de peesplaat ontstoken is en niet verkalkt. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. De oorzaak is een overbelasting, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. Mensen met obesitas lopen ook meer risico op deze blessure. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat. Premed heeft verschillende producten die bij deze klachten gebruikt kunnen worden.

Fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris is hielpijn waarbij de de peesplaat onder de voet ontstoken is. Vaak wordt dit verward met hielspoor, maar dit is wanneer er verkalking in de peesplaat aanhechtend op het bot. Bij fasciitis is het dus in het verloop van de pees. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. De oorzaak is een overbelasting, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. Mensen met obesitas lopen ook meer risico op deze blessure. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat. Premed heeft verschillende producten die bij deze klachten gebruikt kunnen worden.

achillespees

Een achillespeesontsteking is een pijnlijke ontsteking van de pees, die tussen de grote kuitspier en het hielbeen loopt. Achillespeesontsteking ontstaat meestal bij overmatige belasting van de achillespees bij het sporten. Ook schoenen met te stijve zolen of een te zacht hielstuk kunnen een vergrote spanning op de pees veroorzaken en daarmee achillespeesontsteking in de hand werken of verergeren. Verder kunnen ook een matige doorbloeding, beenlengteverschil, instabiele enkels of een te harde ondergrond een reden voor het ontstaan van een achillespeesontsteking zijn. Typerend bij de blessure is ochtend- of startstijfheid. Vaak in combinatie met zwelling of een verdikking.

Populaire hielpijn producten

Hielkussen ViscoSpot

00178

Hielpijn wordt verlicht door ViscoSpot, een inleghak van transparant zacht siliconen materiaal met …

€ 36,74

Mail ons

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

+31 (0)30-2294399